Asiakasryhmien avulla voit lajitella asiakkaita erilaisiin ryhmiin. Voit hyödyntää asiakasryhmiä esimerkiksi verkkokaupan markkinoinnissa luomalla erilaisia kampanjoita kanta-asiakkaille.

Asiakasryhmän luominen

1. Valitse vasemmasta menusta Asiakkaat > Asiakasryhmät ja klikkaa oikealta ylhäältä Lisää asiakasryhmä-nappia.
  2. Kirjoita asiakasryhmän nimi ja klikkaa Tallenna.

Asiakkaan liittäminen ryhmään

1. Valitse vasemmasta menusta Asiakkaat > Asiakastilit.
  2. Etsi asiakas ja avaa sen tiedot klikkaamalla asiakkaan nimeä.
  3. Klikkaa asiakkaan tiedoissa Asiakasryhmät: Lisää -nappia.
  4. Valitse ryhmät ja klikkaa Sulje.
  5. Klikkaa vielä lopuksi Tallenna-nappia oikealta ylhäältä.

Asiakasryhmäalennus

Voit tehdä asiakasryhmälle kohdistettuja alennuksia luomalla kauppaan yleisen alennuksen, jonka rajaat tietylle asiakasryhmälle.

Ohje yleisen alennuksen lisäämiseksi

Asiakasryhmän käyttöönotto myyntikanavassa

Voit ottaa asiakasryhmän käyttöön haluamissasi myyntikanavissa. Lisäksi voit muokata asetuksia siten, että uudet rekisteröityjät liitetään automaattisesti ryhmän jäseniksi.

1. Valitse vasemmasta menusta kohta Asiakkaat > Asiakasryhmät.
  2. Klikkaa rattaan kuvaa asiakasryhmän kohdalla.
  3. Asiakasryhmän asetuksissa on Käytössä-kohta, josta voit valita, onko ryhmä käytössä myyntikanavassa.
  4. Liitä-kohdasta voit valita, liitetäänkö kanavasta ostavat uudet asiakkaat automaattisesti ryhmän jäseniksi.
  5. Tallenna lopuksi muutokset klikkaamalla Tallenna-nappia oikealta ylhäältä.