Finquun voi tuoda asiakastietoja csv-tiedoston avulla. Tämä on kätevä toiminto esimerkiksi silloin, kun siirrät verkkokauppaa toisesta alustasta Finquun.

Asiakkaista voi tuoda Finquun seuraavat yhteystiedot:

• Käyttäjätunnus (sähköposti)
  • Etu- ja sukunimi
  • Katuosoite, kaupunki, postinumero ja maa ja tarvittaessa myös osavaltio
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite (yhteystietoihin, eri asia kuin käyttäjätunnus)
  • Tieto siitä, onko asiakas tilannut uutiskirjeen
  • Asiakkaan käyttämä kieli ja valuutta
  • Yrityksen nimi, y-tunnus ja alv-tunniste

Seuraavia tietoja ei voi tuoda

• Asiakkaan tilaushistoria. Vanhojen tilaustietojen siirtäminen ei ole mahdollista ja näin ollen myös rekisteröityneen asiakkaan tilaushistoriaa ei saa kopioitua Finquun. Jos olet siirtämässä kauppaa Finquun, kannattaa ottaa vanhan kaupan tilaushistoria talteen siltä varalta, mikäli tarvitset tietoja jatkossa esimerkiksi kirjanpitoa tai verotusta varten.
  • Asiakkaan salasana. Salasanat ovat yleensä tietokannassa salatussa muodossa. Eri palveluntarjoajat voivat käyttää erilaisia salaustekniikoita ja sen vuoksi niiden kopioinnista ei ole hyötyä, koska salasanat eivät toimisi uudessa alustassa. Rekisteröitynyttä asiakasta tulisi tässä tilanteessa opastaa vaihtamaan salasana verkkokaupan unohtuiko salasana -toiminnolla.

Asiakastietojen tuonti

Asiakastiedot tuodaan Finquun csv-tiedoston avulla. Todennäköisesti saat sellaisen nykyiseltä palveluntarjoajaltasi kysymällä tai lataamalla käyttämästäsi ohjelmistosta.

Asiakas-csv:tä tulisi muokata ennen tuomista Finqun ymmärtämään muotoon. Alta löydät tiedoston, jota voit käyttää pohjana omassa tuonnissa.

Kun csv on valmis, voit tuoda sen menemällä Finqun hallinnassa Asiakkaat > Asiakastilit ja sen jälkeen Tuo asiakkaita-nappia. Siitä avautuu näkyville tuontityökalu, jolla voit ladata tiedoston Finquun.