Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit ottaa käyttöön Checkout Finland Oy:n maksutavan.

Maksutavan tilaaminen

Checkoutin maksutavan voi tilata sähköpostitse Finqun asiakaspalvelusta: tuki@finqu.com.

Ilmoita viestissä meille seuraavat tiedot:

• Yrityksen nimi
  • Y-tunnus
  • Verkkokaupan www-osoite
  • Yhteyshenkilön sähköposti
  • Otatko käyttöön Starttipaketin vai Laaja-paketin. (Kuvaukset paketeista löytyvät täältä Checkoutin sivuilta: Checkout – Palvelut)

Me välitämme tilauksesi eteenpäin Checkoutille ja pian tämän jälkeen Checkout lähettää sinulle käyttöönottoon tarvittavat tunnukset (kauppiastunnus ja turva-avain) sähköpostitse.

Maksutavan käyttöönotto

1. Siirry myyntikanavan hallinnassa kohtaan Asetukset > Maksutavat.
  2. Klikkaa Lisää maksutapa-nappia.
  3. Etsi listalta Checkout Finland ja klikkaa sen kohdalta Valitse-nappia.
  4. Syötä maksutavan asetuksiin Checkoutilta saamasi tunnukset (kauppiastunnus ja avain).
  5. Tarvittaessa aseta maksutapaan vielä muut asetukset, kuten erilaiset rajoitukset yms.
  6. Kun asetukset on ok, tallenna maksutavan tiedot klikkaamalla oikealta ylhäältä Tallenna.

Nyt verkkokaupassa on käytössä Checkout Finlandin maksutapa. Testaa vielä maksutavan toiminta myyntikanavassa.

Maksutavan testaaminen

1. Lisää tuote ostoskoriin verkkokaupassa ja siirry kassalle.
  2. Täytä tiedot, valitse toimitustapa ja Checkoutin maksutapa.
  3. Siirry maksuun. Jos pääset siirtymään maksupalveluun saakka (esim. verkkopankkiin), maksutapa toimii oikein.

Maksubannerin lisääminen verkkokauppaan

Voit halutessasi ladata maksubannerin Checkoutin extranetistä ja lisätä sen verkkokaupan ulkoasuun. Maksubannerin voi ladata Checkoutista ihan tavallisena kuvana tai vaihtoehtoisesti html-koodina.

Kuvan/koodin liittäminen verkkokauppaan onnistuu Finqussa seuraavasti:

1. Siirry ulkoasun muokkaukseen (ulkoasu ja sivut > ulkoasu ja sivut).
  2. Etsi sivulta sopiva kohta bannerille – esim. kaupan sivupalkista tai alatunnisteesta.
  3. Klikkaa Muokkaa-nappia valitsemassasi kohdassa ja sen jälkeen valitse oikealta Kuva tai HTML -moduli.
  4. Lisää Checkoutin extranetistä lataamasi kuva tai kuvan html-koodi kenttään ja tallenna modulin asetukset klikkaamalla oikealta alhaalta Tallenna-nappia.