fbpx

Ohjeet

Facebook-pikseli

Tässä ohjeessa kerromme, miten voit lisätä verkkokauppaan ja verkkokaupan kassalle facebook-pikselin.


Pikselin liittäminen verkkokauppaan

Aivan aluksi tarvitset pikselin koodin. Sen voit hakea Facebookista seuraavan ohjeen neuvoilla: https://www.facebook.com/business/help/952192354843755. Sinun tulisi noudattaa ohjeessa kohtaa Lisää pikselikoodi manuaalisesti sivustolle, jotta saat näkyville koodin.

Pikselin voi liittää verkkokauppaan menemällä Teemat ja sivut > Muut tiedot. Klikkaa Lisää-nappia oikealta ylhäältä. Siitä tulee esille kenttä, johon voit liittää pikselin koodin.

Kauppaan lisättävä koodi on alla olevan kuvan näköinen (ainoastaan kolmanneksi viimeisen rivin numero on sinulla erilainen). Facebookista saamassasi koodissa on enemmän rivejä, mutta niitä ei tarvitse tai voikaan liittää, koska ainoastaan javascript-koodia (kuva alla) voidaan käyttää. Liitä siis koodista vain se osio, joka on tuossa kuvassa.

Pikselin koodi verkkokauppaan
Pikselin koodi verkkokauppaan

Pikselin liittäminen kassalle

Pikselin liittäminen kassalle onnistuu menemällä Asetukset > Kassa. Kassan asetuksista löydät sriptit-osion, jonne voi liittää fb-pikselin koodin.

Kassalle liitettäessä voit valita, tuleeko skripti kassan etusivulle (jossa asiakas täyttää yhteystiedot) vai tuleeko se kassan kiitossivulle (jonka asiakas näkee tilauksen teon jälkeen).

Kiitossivulle voi liitää myös ostotapahtuman koodin, joka näyttää seuraavalta:

fbq(‘track’, ‘Purchase’, {value: {{ checkout.order.total }}, currency: ‘EUR’});

Ostotapahtuman koodin kanssa se näyttää siis tältä:

Ostotapahtuman koodi
Facebook-pikseli ostotapahtuman kanssa.

Testaa koodin toiminta

Kannattaa myös testata koodia sen asentamisen jälkeen. Täältä facebookin ohjeista löytyy infoa testaamisesta ja vian määrittämisestä: https://www.facebook.com/business/help/952192354843755