Tässä ohjeessa kerromme, miten voit lisätä verkkokauppaan ja verkkokaupan kassalle facebook-pikselin.

Alla liittämisohjeet kauppaan ja kassalle. Huom: Luethan myös ohjeen lopusta vinkit koodin liittämiseksi

Pikselin liittäminen verkkokauppaan

Pikselin voi liittää verkkokauppaan menemällä Teemat ja sivut > Muut tiedot. Klikkaa Lisää-nappia oikealta ylhäältä. Siitä tulee esille kenttä, johon voit liittää pikselin koodin.

Pikselin liittäminen kassalle

Pikselin liittäminen kassalle onnistuu menemällä Asetukset > Kassa. Kassan asetuksista löydät sriptit-osion, jonne voi liittää fb-pikselin koodin.

Kassalle liitettäessä voit valita, tuleeko skripti kassan etusivulle (jossa asiakas täyttää yhteystiedot) vai tuleeko se kassan kiitossivulle (jonka asiakas näkee tilauksen teon jälkeen).

Kiitossivulle voi myös liittää facebookin ohjeista löytyvän ostotapahtuman koodin. Se näyttää yleensä seuraavalta:

fbq('track', 'Purchase');

Facebookin ohjeissa voi olla myös seuraava, johon sisältyy tilauksen loppusumma ja valuutta:

fbq('track', 'Purchase', {value: 0.00, currency: 'USD'});

Siihen voit vaihtaa valuutaksi EUR ja tilauksen loppusumman saat oikeaksi lisäämällä summan tilalle seuraavan muuttujan:

{{ checkout.order.total }}

Koodin liittämisestä

Verkkokaupan javascript-kenttään voi syöttää vain javascript-koodia. Se tarkoittaa koodia, joka sijaitsee seuraavien script-tagien välissä:

<script> tämä on javascriptiä </script>

Kaikki muu tulisi siis poistaa koodista. Koodissa voi olla esimerkiksi html-kommentteja, jotka näkyvät seuraavilla merkinnöillä:

<!-- tämä on html-kommentti -->

Koodissa voi olla myös noscript-elementti, jonka tunnistaa seuraavasti:

<noscript> tämä on noscript niitä varten, joilla ei ole selaimessa javascriptiä käytössä </noscript>

Nuo yllä mainitut kommentit ja noscriptit tulisi siis poistaa. Noscriptin poistaminen ei pitäisi vaikuttaa fb-pikselin toimintaan. Jos asiakkaalla ei ole javascriptiä käytössä, niin silloin ei verkkokauppakaan toimi. Kyseessä on hyvin harvinainen tilanne, koska valtaosa nettisivuista edellyttää javascriptiä toimiakseen.

Testaa koodin toiminta

Kannattaa myös testata koodia sen asentamisen jälkeen. Täältä facebookin ohjeista löytyy infoa testaamisesta ja vian määrittämisestä: https://www.facebook.com/business/help/952192354843755