Google Analytics

Finqussa on sisäänrakennettu analytiikka, jonka avulla voi seurata mm. sivuston kävijämääriä sekä sitä, mitä tuotteita on tilattu eniten. Voit kuitenkin halutessasi käyttää seurannassa myös Googlen tarjoamaa Google Analytics -palvelua. Tässä ohjeessa kerromme, miten Google Analytics liitetään verkkokauppaan.

Ohjeita Analyticsin käyttämiseksi löytyy täältä Googlen tuesta: Analytics Ohjeet

Seurantakoodin liittäminen verkkokauppaan

Google Analytics yhdistetään verkkokauppaan alla näkyvän seurantakoodin avulla.

Korvaa koodissa seuraavat kohdat omilla tiedoillasi:

• UA-XXXXXXXX-X –> Vaihda tilalle oma Googlen UA-koodi. Ohje UA-koodin etsimiseksi: UA-koodi (Katso kohta seurantatunnuksen selvittäminen)
  • www.verkkokaupanosoite.com –> Vaihda tämän tilalle verkkokauppasi osoite.
  • abcdefgh.finqucheckout.com –> Vaihda tämän verkkokaupan kassasivun url-osoite (joka on muotoa abcdef.finqustore.com). Kassasivun osoitteen voit kopioida menemällä kaupan kassalle ja sen jälkeen kopioi osoite selaimen osoiteriviltä.

Jos käytät Google Tag Manageria:

• Lisää kassan koodin kohtaan var gtm = ”; tag-managerin tunniste muodossa GTM-XXXXXXX. Tunniste lisätään kooodin lopussa olevien lainausmerkkien sijaan. Eli lopputulos näyttää tältä: var gtm = ‘GTM-XXXXXXX’;

Seurantakoodi verkkokauppaan

1. Siirry vasemmalta kohtaan Teemat ja sivut > Muut tiedot.
  2. Klikkaa oikealta ylhäältä Lisää.
  3. Sivulle tulee esille kenttä, johon voit liittää analyticsin seurantakoodin (alla näkyvä koodi).
  4. Tallenna vielä lopuksi koodi klikkaamalla oikealta ylhäältä Tallenna-nappia.
var ua = 'UA-XXXXXXXX-X';
var domains = [
    'www.verkkokaupanosoite.com',
    'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

function loadScript(src, callback) {

var s,
        r,
        t;

r = false;
    s = document.createElement('script');
    s.type = 'text/javascript';
    s.src = src;
    s.onload = s.onreadystatechange = function() {

if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')) {

r = true;
            callback();
        }
    };
    t = document.getElementsByTagName('script')[0];
    t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() {
        dataLayer.push(arguments);
    }

gtag('js', new Date());

gtag('config', ua, {
        'link_attribution': true,
        'linker': {
            'domains': domains
        }
    });
});

Koodit verkkokaupan kassasivulle

Seurantakoodi on hyvä liittää myös kaupan kassasivulle, jotta voit seurata tilausten toteutumista ja kaupan konversioita.

1. Valitse vasemmasta menusta Asetukset ja klikkaa sen jälkeen Kassa-kohtaa, jotta pääset kassan asetuksiin.
  2. Etsi kassan asetuksista Skriptit-kohta.
  3. Valitse pudotusvalikosta Molemmat ja klikkaa Lisää.
  4. Liitä koodi pudotusvalikon alla olevaan kenttään ja klikkaa sivun oikeasta ylänurkasta Tallenna.
var ua = 'UA-XXXXXXXX-X';
var gtm = '';
var domains = [
    'www.verkkokaupanosoite.com',
    'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() {
    dataLayer.push(arguments);
}

function loadScript(src, callback) {

var s,
        r,
        t;

r = false;
    s = document.createElement('script');
    s.type = 'text/javascript';
    s.src = src;
    s.onload = s.onreadystatechange = function() {

if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')) {

r = true;
            callback();
        }
    };
    t = document.getElementsByTagName('script')[0];
    t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

function gtagSettings() {
    gtag('js', new Date());

if (gtm) {
		    gtag('config', gtm);
    }

gtag('config', ua, {
        'link_attribution': true,
        'linker': {
            'accept_incoming': true,
            'domains': domains
        }
    });
}

function gtagPurchaseEvent() {
    gtag('event', 'purchase', {
        "transaction_id": "{{ checkout.order.id }}",
        "affiliation": '{{ checkout.order.channel_name | escape }}',
        "value": {{ checkout.order.total }},
        "currency": "{{ checkout.order.currency | upcase }}",
        "tax": {{ checkout.order.tax_amount }},
        "shipping": {{ checkout.order.shipping_costs }},
        "items": [
            {% for item in checkout.order.items %}
                {
                    "id": "{{ item.id }}",
                    "name": '{{ item.name | escape }}',
                    "variant": '{{ item.specifier | join:',' }}',
                    "list_position": {{ forloop.index }},
                    "quantity": {{ item.quantity }},
                    "price": '{{ item.price }}'

{% if forloop.last == true %} } {% else %} }, {% endif %}
            {% endfor %}
        ]
    });
}

Tilaustapahtumien seuranta

Seuraavien koodien avulla voit seurata verkkokaupan tilaustapahtumia:

Kassan etusivulle menevä koodi

Tämä koodi liitetään kassan etusivulle. Kun liität koodia, valitse pudotusvalikosta ‘etusivu’:

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {

gtagSettings();
});

Kassan kiitossivulle menevä koodi

Tämä koodi liitetään kassan kiitossivulle. Kun liität koodia, valitse pudotusvalikosta ‘kiitossivu’:

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {

gtagSettings();
    gtagPurchaseEvent();