Google reCAPTCHA on palvelu, jonka avulla voit estää botteja lähettämästä viestejä verkkokaupan yhteydenottolomakkeen kautta tai rekisteröimästä kauppaan asiakastilejä.

Google reCAPTCHAN käyttöönotto

Finqussa reCAPTHAN käyttöönotto on helppoa – tarvitsee vain rekisteröityä Googlen palveluun ja sen jälkeen kopioida tunnukset sieltä Finqun hallintaan.

Alla on opastettu käyttöönotto yksityiskohtaisemmin:

Vaihe 1/2 – rekisteröidy reCAPTCHAAN

1. Mene osoitteeseen https://www.google.com/recaptcha
  2. Klikkaa oikealta ylhäältä My reCAPTHA-painiketta.
  3. Jos et ole kirjautuneena Googleen, kirjaudu sisälle.
  4. Kirjoita Label-kenttään verkkokaupan nimi ja valitse sen alta kohta Invisible reCAPTCHA.
  5. Esille tulee Domains-kenttä. Kirjoita siihen verkkokauppasi www-osoite.
  6. Seuraavaksi tulisi vielä hyväksyä reCAPTHA-palvelun käyttöehdot. Voit tehdä sen valitsemalla Accept the reCAPTCHA Terms of Service kohdan.
  7. Viimeistele rekisteröinti klikkaamalla Register-nappia oikealta alhaalta.

Vaihe 2/2 – Kopioi tunnukset ja liitä ne Finquun

1. Rekisteröinnin jälkeen sinut ohjataan sivulle, jossa näet tunnukset, joilla voit ottaa palvelun käyttöön verkkokaupassa.
  2. Etsi sivulta kohta Adding reCAPTCHA to your site ja kopioi sen alla näkyvät tunnukset (Site Key / Secret Key) talteen.
  3. Siirry seuraavaksi Finqu-verkkokaupan hallintaan ja mene siellä kohtaan Asetukset > Perustiedot.
  4. Perustiedoissa on vastaavat kentät kuin Googlessa (Google reCAPTCHA site key / secret). Liitä tunnukset niihin kenttiin ja tallenna asetukset oikealta ylhäältä.