Google Search Console on Googlen tarjoama työkalu, jonka avulla voit seurata ja kehittää sivustosi näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Hakukonenäkyvyyden parantaminen on yksi tehokkaimpia keinoja kasvattaa sivuston kävijämäärää, joka puolestaan vaikuttaa suoraan kaupan myyntiin.

Voit tutustua Search Console -palveluun tarkemmin seuraavien linkkien kautta:

Search Consolen käyttöönotto

Search Consolen liittämiseksi on olemassa useita eri menetelmiä (html-vahvistustiedosto, metatagi, dns-tietue). Tässä ohjeessa opastetaan html-tiedoston lisäys.

Kun Search Console pyytää sinua vahvistamaan sivuston omistajuuden, valitse siinä kohtaa Html-menetelmä. Seuraavaksi Google pyytää sinua lataamaan html-tiedoston omalle tietokoneellesi ja lisäämään sen kaupan palvelimelle.

Kun olet ladannut html-tiedoston itsellesi, voit ladata sen kauppaan seuraavalla tavalla:

1. Mene ulkoasun muokkaukseen klikkaamalla vasemmalta Teemat ja sivut > Muut tiedot.
  2. Valitse Vahvistussivut-osio.
  3. Klikkaa oikealta ylhäältä Lataa-nappia ja valitse tiedosto omalta koneeltasi.
  4. Kun tiedosto on latautunut, voit vahvistaa sivuston omistajuuden Googlelle käyttämällä html-menetelmää.