Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit lisätä ja ottaa käyttöön eri kieliversioita (suomi / ruotsi / englanti).

Kieliversion voi ottaa käyttöön portaittain. Voit rauhassa kääntää sisällön muille kielille ennen kuin kieliversio otetaan käyttöön verkkokaupassa.

Kieliversiota tukeva url-rakenne

Useaa kieltä käyttävässä kaupassa tulisi olla käytössä sitä tukeva url-rakenne, jossa on mukana kielikoodi (esim /fi tai /en). Tämä tarkoitaa sitä, että sivuston www-osoitteissa näkyy tämä koodi – esim seuraavasti www.kauppasiosoite/fi/tuote/tuotteen-nimi

Huom: Kaupan url-rakenteen vaihtaminen muuttaa myös suomenkielisten sivujen url-rakennetta!
Jos kauppasi on ollut aiemmin esillä yksikielisenä, on Google-näkyvyyden kannalta hyvin tärkeää, että uudelleenohjaat vanhat suomenkieliset url-osoitteet uusiin.

Ohje uudelleenohjauksien lisäämiseksi

Kieliversion käyttöönotto

1. Klikkaa profiilikuvaa oikealta ylhäältä ja siitä avautuvasta valikosta valitse Tilin asetukset. Tilin asetuksissa siirry Lokalisointi-osioon.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta Kielet-kohdasta.
  3. Valitse haluamasi kielet ja klikkaa Sulje.
  4. Klikkaa Tallenna-painiketta oikealta ylhäältä.

Nyt Finqu-tililläsi on käytössä uusi kieliversio ja voit alkaa täydentämään mm. tuotetietoja eri kielille.

Kielen käyttöönotto myyntikanavassa

Jotta kieltä voi muokata kaupan teemassa ja sivuissa, tulisi kieliversio ottaa käyttöön verkkokaupassa. Se onnistuu seuraavalla tavalla:

1. Mene kohtaan Asetukset > Perustiedot.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta kohdasta Käytettävissä kielillä.
  3. Valitse haluamasi kielet ja klikkaa Sulje.
  4. Klikkaa Tallenna-painiketta oikealta ylhäältä.

Sivujen luominen toiselle kielelle

Kun olet ottanut kieliversion käyttöön kaupassa, voit lisätä kauppaan sivuja kyseiselle kielelle. Sivujen lisäys onnistuu seuraavasti:

1. Mene vasemmalta Teemat ja sivut > Sivut-kohtaan.
  2. Sivun yläreunassa on valikko, josta voit valita, minkä kieliversion sivuja muokataan.
  3. Valittuasi kielen klikkaa Lisää sivu-nappia.
  4. Jos kielessä ei ole vielä yhtään sivua, ensimmäisestä lisätystä sivusta muodostetaan verkkokaupan etusivu. Sen jälkeen voit lisätä järjestyksessä muut sivut kauppaan, kuten esimerkiksi Toimitusehdot-sivun.

Kielikohtaiset sivupohjat

Jotta verkkokauppa toimisi kunnolla eri sivujen kanssa, tulee kauppaan lisätä eri kielille omat sivupohjat ja ottaa ne käyttöön kyseisillä sivulla.

Uuden kielikohtaisen sivupohjan lisäys

Sivupohjia hallitaan kohdasta Teemat ja sivut > Teema > Muokkaa ulkoasua. Siitä sinut siirretään teeman muokkaukseen. Mene vasemmasta menusta Muut sivupohjat > Lisää sivupohja-kohtaan. Aseta sivupohjalle nimeksi esimerkiksi default – eng, jotta muistat jälkeenpäin, mille kielelle se on tarkoitettu.

Jos kaupassasi on yhdellä kielellä useita eri sivupohjia, niistä kaikista tulisi luoda omat kielikohtaiset versiot. Esimerkiksi kaupan etusivulla on usein käytössä eri sivupohja kuin muilla sivuilla. Aseta myös näille sivupohjille helposti tunnistettava nimi, kuten esimerkiksi Etusivun sivupohja – eng.

Sivupohjan valitseminen kaupan sivuille

Kun olet tehnyt sivupohjat eri kielille, voit ottaa ne käyttöön sekä kaupan ns. perussivulla (esim etusivu/toimitusehdot) sekä kaupan järjestelmäsivulla (esim. tuotekortti). Tämä tapahtuu käytännössä seuraavasti:

• Kaupan ns. perussivuilla voit valita sivupohjan menemällä Teemat ja sivut > Sivut > Klikkaa sivun nimeä. Sen jälkeen valitse Sivupohja-valikosta, mitä sivupohjaa kyseinen sivu käyttää ja tallenna asetukset.
  • Kaupan järjestelmäsivuilla voit valita sivupohjan menemällä Teemat ja sivut > Teema > Muokkaa ulkoasua. Siellä valitse ensin muokattava kieliversio. Ylävalikossa on oikealla lipun kuva, josta klikkaamalla pääset vaihtamaan muokattavaa kieltä. Kun kieli on vaihdettu, valitse seuraavaksi vasemmalta Järjestelmäsivut ja ota jokin järjestelmäsivu muokattavaksi (esim tuotekortti). Klikkaa oikealta ylhäältä Tiedot-osiosta ja valitse sen alle ilmestyneestä valikosta sivupohja ja lopuksi tallenna oikealta alhaalta.

Teeman modulien tekstit ja kieliversiot

Yllä opastettujen useampien sivupohjien ansiosta voit muokata teeman moduleissa olevia tekstejä nyt kielikohtaisesti.

Kun olet tallentamassa moduliin tekemiäsi muutoksia, näet Tallenna-napin yllä valinnan, jossa lukee Muutos päivitetään kaikkiin sivupohjiin. Jos olet esimerkiksi englanninkielisellä puolella ja käännät jonkin tekstin suomesta englanniksi, ota valinta pois tuosta kohdasta. Silloin se tallentaa muutoksen vain englanninkieliseen sivupohjaan ilman, että teksti muuttuu suomenkielisessä sivupohjassa.