fbpx

Ohjeet

Klarnan rahoitustarjoukset tuotekorttiin

Klarnan maksutapoja käytettäessä voit lisätä verkkokauppasi tuotesivulle Klarnan rahoitustarjouksen. Tässä ohjeessa opastamme vaihe-vaiheelta, miten se tehdään käytännössä.


Koodien kopiointi

Rahoitustarjoukset saa näkymään kahdella koodilla, jotka löydät Klarnan portaalista (https://eu.portal.klarna.com/).

Mene Klarnan portaalissa kohtaan Viestintä sivulla.


Ensimmäinen koodi

Tämän jälkeen valitse sivulta kohta Asennus. Sitten valitse yläreunasta käyttämäsi kauppiastunnus sekä maa. Lopuksi klikkaa Kopioi leikepöydälle -nappia.

Avaa seuraavaksi Finqun hallinta toiseen välilehteen ja mene Finqun hallinnassa kohtaan Teema ja sivut > Teema > Muokkaa ulkoasua. Sen jälkeen valitse vasemmasta menusta Lähdekoodi. Siitä avautuu alla olevan kuvan kaltainen editori.

Avaa editorin vasemmasta menusta theme.liquid -niminen tiedosto. Etsi tiedostosta kohta, jossa lukee <body … ja liitä sen kohdan alle koodi, jonka kopioit Klarnan portaalista.

Huom: Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että et vahingossa poista muita koodeja tai muokkaa niitä.

Liitettyäsi koodin tallenna theme.liquid-tiedosto ja sulje se.


Toinen koodi

Toinen koodi löytyy Klarnan portaalista samasta Viestintä sivulla -osiosta. Mene kohtaan Sijoitukset ja varmista, että siinäkin kohdassa on valittuna oikea kauppiastunnus, maa ja kieli.

Seuraavaksi vieritä sivua alaspäin ja valitse haluamasi Klarnan widgetti sivulta (alla kuva yhdestä saatavilla olevasta widgetistä). Tee siinä vielä haluamasi valinnat ja sen jälkeen klikkaa jälleen Kopioi leikepöydälle -nappia.

Tämä koodi vaatii hieman muutoksia samalla kun se liitetään verkkokauppaan. Tee koodiin seuraavat muokkaukset (alempana kuva muokatusta koodista):

  • Lisää koodin alkuun seuraava rivi: <div class=”product-klarna-text”style=”width:100%;”>
  • Koodin loppuun lisää seuraava rivi: </div>
  • Tuotteen hinta-kohtaan (data-purchase-amount) voit asettaa seuraavan muuttujan: {{ product.price | money_in_smallest }}. Muokkauksen jälkeen kyseinen rivi näyttää siis seuraavalta: data-purchase-amount=”{{ product.price | money_in_smallest }}” 

Koodi lisätään verkkokaupan lähdekoodissa menemällä vasemmalta ensin Modules > Product -kansioon ja sieltä avaa tiedosto, jonka nimi on product.liquid.

Koodin voit liittää esimerkiksi product-preview -kohdan alle (ks kuva alapuolella) Tässä esimerkissämme tuo löytyy noin riviltä 400, mutta rivien numero voi vaihdella teemoittain tai sen mukaan, miten teeman lähdekoodia on aikaisemmin muokattu. Rivinumeroiden sijaan kannattaakin katsoa koodin tekstejä, että on sama paikka kyseessä.

Kun olet liittänyt muokatun koodin oikeaan kohtaan, tallenna tiedosto. Tämän jälkeen verkkokaupassasi pitäisi näkyä Klarnan rahoitustarjous tuotekortilla.

Riippuen siitä, minkä widgetin valitsit Klarnan päässä rahoitustarjous voi näkyä kaupan puolella oudossa paikassa tai asettelu voi olla erikoinen. Siinä tapauksessa kannattaa kysyä apua Finqun tuesta, me voidaan aina auttaa lisää sen asettelussa.