Kotiinkuljetus

Finquun sisältyy kotiinkuljetus-sovellus, joka sopii mainiosti esimerkiksi kotiinkuljetusta tarjoaville ravintoloille. Kotiinkuljetus-sovelluksessa voit määritellä, mille alueelle tilauksia toimitetaan ja minä viikonpäivinä / kellonaikoina toimitus on saatavilla.

Sovelluksen käyttöönottaminen

Siirry ensin Laajenna-osioon () sivun oikeasta ylänurkasta.

Laajenna-osiossa mene vasemmasta menusta Sovelluskauppa-osioon ja sieltä ota käyttöön Kotiinkuljetus-niminen sovellus. Käyttöönoton jälkeen voit lisätä verkkokauppaan kotiinkuljetus-toimitustapoja.

Kotiinkuljetus-toimitustapojen lisääminen

Kotiinkuljetus-toimitustapa lisätään verkkokaupan hallinnasta. Varmista ensin yläreunan valikosta, että olet verkkokaupan hallinnassa ja sen jälkeen mene vasemmalta Asetukset > Toimitustavat > Lisää toimitustapa. Seuraavaksi valitse Kotiinkuljetus-toimitustapa. Tämän jälkeen pääset täyttämään toimitustavan asetukset, joista voit mm. rajata toimitustavan saatavuutta tietyn alueen ja kellonaikojen mukaan.

Toimitusalueen rajaaminen etäisyyden mukaan

Kotiinkuljetus-toimitustavassa voit rajata toimitusalueen etäisyyden mukaan. Rajaus laskee etäisyyden automaattisesti asiakkaan syöttämän osoitteen perusteella. Ominaisuus käyttää Google Cloud -palvelussa saatavilla olevaa Distance Matrix -rajapintaa. Voidaksesi käyttää rajapintaa sinun tulisi ottaa Google Cloud käyttöön ja luoda siellä api-avain ja ottaa käyttöön edellä mainittu Distance Matrix -rajapinta.

1. Ota käyttöön Googlen Cloud -palvelu osoitteessa https://cloud.google.com/
  2. Luo API-avain Google Cloud -palvelussa, ks Googlen ohje api-avaimen luomiseksi.
  3. Ota Google Cloud -palvelussa käyttöön Distance Matrix API. Voit esimerkiksi hakea distance-sanalla yläreunan hakutoiminnnosta, jolloin se ehdottaa ko. rajapintaa. Valitse se ja klikkaa sen jälkeen Enable-nappia.
  4. Huomioithan myös, että sinulla tulee olla Googlen palvelu aktivoituna, jotta kyselyt toimivat. Mikäli se ei ole vielä aktivoituna (vaan on kokeilutilassa), sivun yläreunassa pitäisi näkyä paketin kuva josta klikkaamalla tulee esille ohjeet palvelun aktivoimiseksi.

Kun ole tehnyt yllä mainitut asiat, ota talteen kohdassa 2 luomasi API-avain. Finqussa valitse kotiinkuljetus-toimitustavan asetuksista validointitavaksi etäisyys. Sen jälkeen esille tulee Google API-avain -kenttä, johon voit syöttää api-avaimen. Sen lisäksi täytä muut tiedot, kuten toimipisteesi osoite ja etäisyysrajoitus (kilometreinä).

Kun olet ottanut kotiinkuljetuksen käyttöön, kannattaa vielä käydä testaamassa kaupan kassalla, että rajoitus etäisyyden mukaan toimii varmasti ongelmitta.

Toimitusalueen rajaaminen postinumerolla

Jos haluat rajata toimitusaluetta postinumeroiden mukaan, valitse toimitustavan asetuksista validointitavaksi postinumerot. Sen jälkeen tulee esille kenttä, johon voit syöttää sallitut postunumerot. Postinumerot erotellaan pilkulla toisistaan (alla olevassa kuvassa esimerkki) ja kellonajat voi asettaa kullekin viikonpäivälle erikseen. Uusia päiviä voi lisätä Lisää rivi -napista. Muistathan myös valita oikean aikavyöhykkeen, jotta toimitustapa näkyy kaupassa oikeaan aikaan.

Jos sinulla on eri alueita, joissa toimituskulut vaihtelevat, voit luoda jokaista aluetta varten oman toimitustavan. Voit esimerkiksi lisätä yhden toimitustavan alueelle, jossa on postinumerot 00100, 00120, 00130, 00150 ja sen jälkeen luoda toisen toimitustavan postinumeroille 00140,00150, 00160, 00170, 00190. Toimitustapoja voi lisätä useampia menemällä uudelleen asetukset > toimitustavat > lisää toimitustapa -kohtaan ja valitsee sieltä kotiinkuljetuksen.

Hinnoittelu ja ilmaisen toimituksen raja

Kun olet määrittänyt aluerajoitukset, voit niiden alapuolelta vielä hinnoitella toimitustavan ja valita myös ilmaisen toimituksen rajan. Hinnoittelun voit tarvittaessa laittaa muuttumaan esimerkiksi tilauksen loppusumman mukaan tai vaihtoehtoisesti voit asettaa yhden kiinteän hinnan kyseisen alueen toimitustavalle.

Muut rajoitukset

Toimitustavan asetuksien lopussa on vielä muita rajoituksia, joista voit esimerkiksi tiettyjen tuotteiden tai loppusumman tai tuotteiden kpl-määrän mukaan rajoittaa toimitustavan näkyvyyttää.