fbpx

Ohjeet

Lahjakortit

Jos myyt asiakkaille lahjakortteja, ne kannattaa toteuttaa Finqun lahjakortit-toiminnon avulla. Lahjakortti-toiminnolla voit lisätä kauppaan myyntiin lahjakortteja ja lahjakortin avulla asiakkaat voivat maksaa tilauksia lahjakortilla verkkokaupassa tai muissa myyntikanavissa.

Video-ohje YouTubessa


Lahjakortti-tuotteen lisäys

Lahjakortti luodaan normaalin tuotteen tapaan:

  1. Mene vasemmalta Tuotteet > Lahjakorttituotteet.
  2. Klikkaa Lisää lahjakorttituote -nappia oikealta ylhäältä.

Suuri osa lahjakortin tiedoista ovat samoja kuin normaalissa tuotteessa, mutta lahjakorttiin laitetaan lisäksi seuraavat valinnat:

  • Lahjakortin voimassaoloaika -kenttään määritellään voimassaoloaika vuorokausina. Jos asetat voimassaoloajaksi esim. 365, on lahjakortti voimassa yhden vuoden.
  • Lahjakortti voidaan käyttää vain kerran -valinnasta voit valita, voiko asiakas käyttää lahjakorttia vain yhden kerran vai voiko hän maksaa sillä useassa eri tilauksessa.
Lahjakortin asetukset
Lahjakortin asetukset

Lahjakorttien toimittaminen

Toimittaminen sähköisesti

Oletuksena lahjakortissa on käytössä Digitaalinen tuote -valinta. Se tarkoittaa sitä, että lahjakortti toimitetaan asiakkaalle sähköisesti eikä asiakkaan tarvitse valita kassalla toimitustapaa.

Digitaalinen lahjakortti
Lahjakortin voi toimittaa digitaalisesti.

Lahjakorttien sähköiseen toimitukseen on olemassa automaattinen viesti kaupassa, joka tulisi erikseen kytkeä käyttöön viestiasetuksista. Viestiasetukset löydät menemällä verkkokaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Viestit. Siellä klikkaa lahjakortti-viesti aktiiviseksi ja tallenna oikealta ylhäältä. Kun tämä viesti on käytössä, asiakkaalle lähtee välittömästi tilauksen jälkeen viesti, jossa on lahjakortin koodi.

Viestiasetukset
Viestiasetuksista löytyy lahjakortti-viesti.
Lahjakortti-viesti
Lahjakortti-viesti kytkettynä päälle.

Toimittaminen postitse tai myymälässä

Voit toimittaa lahjakortit asiakkaille myös perinteisinä paperisina versioina. Verkkokaupassa myydyn voi toimittaa kirjeitse tai myymälässä myydyn ojentaa asiakkaalle suoraan.

Näissä tilanteissa et välttämättä tarvitse yllä mainittua digitaalinen tuote -valintaa. Myymälän puolella sillä ei ole merkitystä, mutta verkkokaupan kautta myydessä sen valinnan voi poistaa käytöstä. Kun valinta on pois käytöstä, asiakkaan tulisi valita kassalla jokin toimitustapa. Voit lahjakortteja varten lisätä kauppaan esimerkiksi kirje-toimitustavan. Sillä tavoin voit veloittaa erikseen postikulut asiakkaalta hänelle toimitettavasta lahjakortista.

Lahjakortin koodi löytyy tilauksen tiedoista

Fyysiseen lahjakorttiin tulet tarvitsemaan lahjakortin koodin, joka toimii myöhemmin maksutapana lahjakortin saajalla. Tilauksessa on vähän alempana Tuotteet-osio, jossa näkyy asiakkaan ostama lahjakortti ja sen kohdalla näkyy lahjakortin koodi. Tämän koodin voit siis kopioida fyysiseen asiakkaalle toimitettavaan lahjakorttiin.

Lahjakortin koodi
Ostetun lahjakortin koodi löytyy tilauksesta.

Lahjakortti-maksutapa

Jotta lahjakorttien saajat voisivat maksaa tilauksia lahjakortilla, kauppaan tulisi lisätä lahjakortti-maksutapa. Maksutapa lisätään seuraavasti:

  1. Valitse vasemmalta Asetukset ja sen jälkeen Maksutavat
  2. Klikkaa Lisää maksutapa -nappia ja valitse sen jälkeen listalta Lahjakortti
  3. Täytä maksutavan asetukset (nimi, kuvaus, yms) ja tallenna tiedot.
  4. Nyt kaupan kassalla näkyy Lahjakortti-maksutapa, johon asiakas voi syöttää lahjakortin koodin.

Lahjakorttien avoin saldo -raportti

Vasemman menun Raportit-kohdasta voit muodostaa raportin lahjakorttien avoimesta saldosta. Raportista voit nähdä kuinka paljon on myytyjen lahjakorttien arvosta on vielä käyttämättä.