Mailchimp on suosittu sähköpostimarkkinointipalvelu. Mailchimpista on saatavilla sekä veloitukseton, että maksullisia versioita. Voit tutustua ja rekisteröityä Mailchimp-palvelun käyttäjäksi osoitteessa http://mailchimp.com/

Sähköpostimarkkinoinnin pelisäännöt

Uutiskirjeitä lähetettäessä on hyvä tutustua siihen liittyviin säännöksiin. Esimerkiksi täältä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löydät tietoa suoramarkkinoinnista: Kilpailu- ja kuluttajavirasto. (Alempana sivulla on kohta Sähköinen suoramarkkinointi, kiinnitä siihen erityistä huomiota).

Mailchimpin käyttöönotto Finqussa

Mailchimp-palvelu yhdistetään Finquun seuraavalla tavalla:

1. Klikkaa profiilikuvaa oikealta ylhäältä ja valitse Yleiset asetukset. Siirry asetuksissa Laajennukset-osioon ja klikkaa alempaa sivulta Mailchimp: Muokkaa.
  2. Klikkaa Ota käyttöön -painiketta oikealta ylhäältä.
  3. Kirjaudu sisälle Mailchimp-tilillesi.
  4. Kirjautumisen jälkeen sinut palautetaan takaisin Finquun ja liitos Mailchimpin ja Finqun välillä on muodostettu.

Kun olet liittänyt Mailchimpin Finquun, voit viedä Mailchimpiin asiakkaiden tietoja:

1. Valitse vasemmasta menusta kohta Asiakkaat > Uutiskirjeen tilanneet tai Asiakkaat > Asiakastilit.
  2. Valitse ne asiakkaat, joiden sähköpostit haluat viedä Mailchimpiin. Sen jälkeen klikkaa listan yläpuolelta Massatoiminnot > Mailchimp.
  3. Vahvista vielä sähköpostien siirto oikeasta ylänurkasta. Valitse Mailchimpin lista ja vahvista.

Sähköpostilistan luominen Mailchimpissa

Mikäli sinulla ei vielä ole sähköpostilistoja Mailchimpissa, täältä Mailchimpin tukialueelta löytyy ohje sellaisen tekemiseksi: Create a new list

Uutiskirjeen peruminen

Asiakkaita tulisi ensi sijaisesti opastaa perumaan uutiskirjeen tilaus klikkaamalla uutiskirjeen lopussa näkyvää Peruuta uutiskirjeen tilaus -linkkiä. Tuolloin asiakkaan sähköpostiosoite poistuu samalla Finqun uutiskirjeen tilanneet -osiosta, kun seuraavan kerran siirrät osoitteita Mailchimpiin.

Jos rekisteröitynyt asiakas peruu uutiskirjeen tilauksen Finqussa, se ei poista asiakkaan sähköpostia Mailchimpista. Voit ladata Finqusta listan asiakkaista csv-tiedostona menemällä osoitteeseen https://business.finqu.com/customers/export . Se käynnistää csv:n latauksen saman tien. Siinä csv:ssä näkyy kunkin asiakkaan kohdalla, onko asiakas tilannut uutiskirjeen vai ei. Voit halutessasi tämän tiedon pohjalta mennä Mailchimppiin ja tarkistaa, että kaikki, jotka ovat peruuttaneet uutiskirjeen, ovat myös Mailchimpissä Unsubscribed-tilassa (eli uutiskirje on peruutettu Mailchimpissäkin). Ohjetta peruuttamiseen löytyy Mailchimpin tukisivuilta: Unsubscribe People from a List

Jos asiakas ottaa erikseen yhteyttä ja ilmoittaa haluavansa peruuttaa kirjeen, hänet voi käydä poistamassa Mailchimpistä yllä olevan ohjeen avulla.