Mailchimp

Mailchimp on suosittu sähköpostimarkkinointipalvelu. Mailchimpista on saatavilla sekä veloitukseton, että maksullisia versioita. Voit tutustua ja rekisteröityä Mailchimp-palvelun käyttäjäksi osoitteessa http://mailchimp.com/

Sähköpostimarkkinoinnista yleisesti

Mikäli et aiemmin ole lähettänyt uutiskirjeitä asiakkaille, on hyvä tutustua myös siihen liittyviin säännöksiin. Esimerkiksi täältä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löydät tietoa suoramarkkinoinnista: Kilpailu- ja kuluttajavirasto. (Alempana sivulla on kohta Sähköinen suoramarkkinointi, kiinnitä siihen erityistä huomiota).

Mailchimp-sovelluksen käyttöönotto

Voit ottaa Mailchimp-sovelluksen käyttöön menemällä ensin oikealta ylhäältä Laajenna-osioon ().

Sen jälkeen valitse vasemmalta Sovelluskauppa, valitse Mailchimp ja asenna se näytölle ilmestyvien ohjeiden mukaisesti.

Mailchimp-tilin liittäminen

Kun sovellus on asentunut, sinut ohjataan Mailchimp-sovelluksen sivulle, josta voit yhdistää Mailchimp-tilisi Finquun. Klikkaa Yhdistä-painiketta ja syötä sen jälkeen Mailchimp tilisi tunnukset ja kirjaudu sisälle Mailchimpiin.

Mailchimpin asetukset

Asetukset-kohdasta voit valita verkkokaupalle oletuslistan, johon sähköpostiosoitteet synkronoidaan. Mikäli et ole vielä lisännyt Mailchimp-tilillesi listoja, voit luoda sellaisen klikkaamalla +-merkkiä valikon oikeasta laidasta.

Automaattinen synkronointi -kohdasta voit ottaa käyttöön automaattisen synkronoinnin. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki uudet uutiskirjeen tilaajat lisätään suoraan Mailchimpin listalle.: Jos sinulla on jo Finqussa listaa uutiskirjeen tilaajista, sinun kannattaa se synkronoida ensin Mailchimpiin (ohje alla) ja vasta sen jälkeen ottaa automaattinen synkronointi käyttöön.

Manuaalinen synkronointi

Manuaalinen synkronointi -osiosta voit synkronoida sähköpostit Mailchimpiin manuaalisesti. Valitse ensin Mailchimpin lista, johon sähköpostit synkronoidaan. Sen jälkeen valitse myyntikanava, josta sähköpostit synkronoidaan. Lopuksi klikkaa Synkronoi-nappia. Synkronoinnissa voi mennä pidempäänkin, ja voit halutessasi poistua näkymästä ja palata myöhemmin takaisin.