Maksutavat – Klarna Checkout

Finqu-verkkokaupassa on oletuksena käytössä Klarna Checkout -maksutapa, jossa asiakkaat voivat maksaa verkkopankissa, maksukortilla, laskulla tai osamaksulla.

Lue lisätietoa Klarna Checkoutista täältä

Klarna Checkoutin käyttöönotto

Klarnan maksutavan käyttöönotossa on kaksi vaihetta. Ensin tilataan Klarna (vaihe 1) ja seuraavaksi täytetään lisätietoa yrityksestä (vaihe 2).

Vaihe 1 – Tilaaminen

Uusi Finqun käyttäjä:
Klarna Checkout -palvelu tulee käyttöösi samalla kun tilaat jonkin Finqun palvelupaketeista (Go / Easy / Boost / Plus). Tilauksen yhteydessä tietosi lähetetään Klarnalle ja Klarna on yhteydessä sinuun jonkin ajan kuluttua. Finqun hallintaan tulee myös erillinen ilmoitus, kun voit siirtyä käyttöönotossa vaiheeseen 2.

Jos olet käyttänyt Finqua, mutta et Klarnaa:
Jos sinulla on ollut Finqu-palvelu käytössäsi, mutta et ole käyttänyt Klarnaa, voit vaihtaa siihen seuraavasti: Siirry oikealta ylhäältä Laajenna-osioon () ja valitse sitten vasemmalta Sovelluskauppa. Etsi sovelluskaupasta Klarna-sovellus ja asenna se. Asennuksen jälkeen sovelluksessa näkyy Aktivoi-linkki, jolla voit aktivoida Klarna Checkoutin käyttöön.

Vaihe 2 – Lisätietojen täyttäminen (anti money laundering -lomake)

Kun tilauksesi on hyväksytty, asiakkaat voivat maksaa kaupassa. Klarna kuitenkin tarvitsee vielä muutamia lisätietoja yrityksestäsi, jotta he voivat tilittää maksut sinulle. Nämä tiedot voit lähettää erityisellä AML (anti money laundering) -lomakkeella, jossa kysytään mm. yrityksesi omistajista sekä yrityksen tilinumero. Normaalisti Finqun hallintaan tulee oikealle ylös ilmoitus, kun lomake on täytettävissä ja voit ilmoituksesta siirtyä täyttämään. Jos sinulla ei tuota kyseistä ilmoitusta kuitenkaan näy, voit etsiä sitä siirtymällä oikealta ylhäältä Laajenna-osioon (). Sen jälkeen klikkaa Klarna-linkkiä ja sen jälkeen Täytä tiedot -nappia.

Tilausten käsittely

Kun verkkokauppaasi tulee tilauksia, jotka on maksettu Klarnalla, ne tulisi käsitellä asianmukaisesti. Klarna voi tilittää maksut sinulle vain niistä tilauksista, jotka on käsitelty ja toimitettu asiakkaille. Ohjeet tilausten käsittelemiseksi Finqussa löydät täältä: https://finqu.fi/ohjeet/tilauksen-kasittely

Usein kysytyt kysymykset Klarnasta

Yleistä tietoa Klarna Checkout -maksupalvelun käyttämisestä Finqussa löydät täältä Klarnan usein kysytyt -sivulta. Sieltä löydät vastauksen mm. siihen, miten Klarna tilittää rahat sinulle tilauksista ja miten palautukset ym. asiat toimivat Klarnan maksujen suhteen.

Klarna Checkoutin asetukset

Klarna Checkoutin asetuksilla voit vaikuttaa siihen, miten Klarnan kassasivu toimii ja mitä tietoja siellä näytetään. Asetukset löydät menemällä verkkokaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Maksutavat > Klarna Checkout.

Klarna Checkoutin asetukset