Muut maksutavat

Oletuksena Finqu-verkkokaupoissa on käytössä Klarna Checkout -maksupalvelu, jonka kautta saat helposti käyttöösi kaikki yleisimmät verkkokaupan maksutavat (pankkinapit, korttimaksut, lasku- ja osamaksu).

Ohje Klarna Checkoutista täällä

Maksutapasovelluksen asennus

Muiden maksutapojen käyttöönotto onnistuu sovelluksien kautta. Sinne pääset klikkaamalla Laajenna-kuvaketta oikealta ylhäältä.

Valitse seuraavaksi vasemmalta Sovelluskauppa ja asenna sieltä haluamasi sovellus käyttöön sivulla näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Maksutavan asennus kauppaan

Kun olet asentanut sovelluksen, löydät maksutavan menemällä verkkokaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Maksutavat > Lisää maksutapa. Klikkaa maksutavan kohdalta Valitse-nappia ja asenna maksutapa sen jälkeen sivulla näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Maksutavan asennuksessa tarvittavat tunnukset saat käyttämältäsi maksupalveluntarjoajalta.

Maksutavan asennuksen jälkeen kannattaa vielä tehdä verkkokaupassa yksi testitilaus kyseisellä maksutavalla. Sillä tavoin voit varmistua, että maksutapa toimii normaalisti ja asiakkaat voivat sen kautta maksaa tilauksiaan.

Kauppiaan omat maksutavat

Maksutapasovellusten lisäksi voit ottaa käyttöön myös omia maksutapoja, kuten Lasku, Lahjakortti, Maksu noudettaessa. Oma maksutapa on sitä varten, jos jokin kolmesta ensin mainitusta ei sovellu käyttöösi. Omaan maksutapaan voit lisätä vapaasti oman kuvauksen, logon ja tekstin.

Maksutapojen asetukset

Maksutavan asetuksista voit muokata maksutavan tietoja, kuten nimeä ja kuvausta. Seuraavassa taulukossa lista tiedoista, joita voit muokata.

AsetusMitä tarkoittaa
Kuvaus hallintaa vartenTähän voit kirjoittaa maksutavan kuvauksen, joka näkyy vain Finqun hallinnassa.
IBAN / BIC (omat maksutavat)Näihin kenttiin voit syöttää tilitietosi. Nämä tiedot tulevat näkymään tilauksista tulostettavissa laskuissa.
Maksuehto (vain omat maksutavat)Laskuihin tuleva maksuehto, jonka perusteella eräpäivä asetetaan. Syötä maksuehto numerona, esim 14 (vuorokautta).
NimiAsiakkaille näkyvä maksuvan nimi. (Maksupalveluissa ota ensin ruksi pois kohdasta Käytä valmiita käännöksiä.)
KuvausAsiakkaille näkyvä maksutavan kuvausteksti. (Maksupalveluissa ota ensin ruksi pois kohdasta Käytä valmiita käännöksiä.)
LisätiedotAsiakkaille näkyvät maksutavan lisätiedot. Tulee näkyville kassalla, kun asiakas klikkaa “Lue lisää”-linkkiä. (Maksupalveluissa ota ensin ruksi pois kohdasta Käytä valmiita käännöksiä.)
LogoAsiakkaille näkyvä maksutavan kuvake. (Maksupalveluissa ota ensin ruksi pois kohdasta Käytä valmiita käännöksiä.)
Lisätieto tilaukseenTilausvahvistussähköpostissa näkyvä lisätieto maksutapaan liittyen.
Lisätieto laskuunTämä lisätieto tulee näkymään tilauksesta tulostettavassa laskussa.

Maksutapalisä

Hinnoittelu-kohdasta voit asettaa maksutapaan oman lisämaksun. Kaikissa maksutavoissa ei ole mahdollista lisätä omaa maksutapalisää – esimerkiksi ulkopuolisissa laskutuspalveluissa se ei onnistu, koska siellä veloitetaan laskutusmaksu erikseen.

Maksutavan rajoitukset

Maksutavan asetuksien alareunasta löytyy Rajoitukset -kohta, josta voit rajata maksutavan näkyvyyttä tilauksen summan, maan, asiakasryhmän tai tuotteiden perusteella.