Pakettikauppa

Pakettikauppa.fi on palvelu, joka yhdistää verkkokauppasi eri kuljetusliikkeiden (Posti, Matkahuolto, Schenker) palveluihin. Pakettikauppa-laajennuksen avulla saat käyttöösi useita eri toimitustapoja ja voit muodostaa osoitekortit tilauksiin suoraan Finqun hallinnan kautta.

Pakettikaupan hinnasto

Oma sopimus kuljetusyhtiön kanssa

Voit käyttää pakettikauppaa omilla sopimuksilla (posti, matkahuolto) ja silloin palvelun käyttö on veloituksetonta (pakettikaupan hinnasto 26.9.2018 mukaan). Maksat käytännössä vain toimituksista sen mukaan, mitä olet sopinut erikseen esimerkiksi Postin kanssa.

Pakettikaupan sopimus

Jos sinulla ei ole omaa sopimusta Postin tai Matkahuollon kanssa, voit silti lähettää toimituksia pakettikaupan hinnaston mukaisesti. Pakettikaupan hinnaston löydät osoitteesta https://www.pakettikauppa.fi/hinnasto/

Sovelluksen käyttöönotto

Pakettikaupan sovelluksen voit ottaa käyttöön menemällä hallinnan oikeasta ylänurkasta Laajenna-osioon (). Sen jälkeen valitse vasemmalta Sovelluskauppa ja sitten asenna pakettikaupan sovellus sivulla näkyvien ohjeiden mukaisesti. Mikäli sinulla on jo sopimus pakettikaupan kanssa, voit syöttää tunnukset sivun alareunasta, mutta muussa tapauksessa tilaa pakettikauppa täyttämällä ja lähettämällä lomake.

Tämän jälkeen sinun tulisi allekirjoittaa sopimus pakettikaupan kanssa. Sopimuksen voi allekirjoittaa Pakettikauppa-palvelun hallinnan kautta osoitteessa https://hallinta.pakettikauppa.fi.

Lähetyksiä pystyt tekemään siirtämällä ensin Pakettikaupan sisäiselle maksutilille saldoa tai asettamalla laskutustiedot. Ohjetta sen tekemiseksi löydät seuraavasta Pakettikaupan youtube-videosta: https://www.youtube.com/watch?v=RpEsqkLqBPg

Toimitustapojen käyttöönotto verkkokaupassa

Kun pakettikauppa-laajennus on päällä, voit kytkeä kauppaan käyttöön pakettikaupan tarjoamia toimitustapoja. Toimitustapojen lisääminen onnistuu menemällä vasemmalta Asetukset ja sen jälkeen Toimitustavat ja sitten Lisää toimitustapa-nappia sivun yläreunasta.

Seuraavaksi eteesi avautuu lista toimitustavoista ja voit kytkeä niitä päälle Valitse-napeista.

Ohje toimitustapojen käyttöönottamiseksi

Lähetysten tekeminen

Voit tehdä pakettikaupan toimitustavoilla tehtyihin tilauksiin toimituksia Finqun kautta. Ohjeen tilauksen käsittelemiseksi löydät seuraavan linkin takaa: Tilauksen käsittely

Tarpeettomien kuljetuspalveluiden poistaminen käytöstä

Oletuksena pakettikauppa lataa tilauksen käsittelyssä näkyville kaikki sen kautta saatavilla olevat kuljetuspalvelut. Mikäli käytät vain osaa kuljetusyhtiöstä, kuten esim Matkahuoltoa ja Postia, voit pakettikaupan asetuksien kautta kytkeä pois käytöstä ne, joita ei tarvitse. Se saattaa nopeuttaa tilauksen käsittelysivun latautumista jonkin verran, kun ei tarvitse ladata tietoja jokaisesta kuljetuspalvelusta erikseen.

Tarpeettomien kuljetuspalveluiden pois kytkentä onnistuu sovelluksen asetuksista. Klikkaa oikealta ylhäältä Sovellukset-ikonia. Sen jälkeen etsi omista sovelluksista Pakettikauppa ja avaa sovellus. Sovelluksen tiedoissa on alareunassa kohta, josta voit valita, mitä kuljetusyhtiöitä käytetään. Jos yhtään ei ole valittu, se käyttää kaikkia kuljetusyhtiöitä. Jos valitset esimerkiksi vain Matkahuollon sovellus käyttää, vain Matkahuollon palveluita.