fbpx

Ohjeet

Pakkausapuri

Finqun pakkausapuri auttaa sinua toimitusten tekemisessä ja toimituskulujen määrittelyssä. Pakkausapuri tekee arvion siitä, miten tuotteet voidaan pakata perustuen niiden mittoihin ja painoihin. Kun olet määritellyt tuotteidesi ja pakkaustesi mitat ja painot, saat toimituskulut asetettua tarkemmin kuin perinteisessä tavassa, jossa toimituskulut menevät esimerkiksi vain painojen perusteella.

Alla kerromme vaihe-vaiheelta, miten voit käyttää Pakkausapuria.

Video-ohje YouTubessa


1. Tuotteiden paino ja mitat

Jotta pakkausapuri toimisi oikein, tuotteisiin tulee määritellä toimitustiedot (paino, mitat, pakkaustapa). Ne löydät menemällä Tuotteet-osioon ja avaamalla sieltä tuotteen tiedot esille. Tuotteen tiedoissa on alempana Toimitus-osio, jonne tulisi määritellä seuraavat asiat:

 1. Tuotteen mitat ilman pakkausta.
 2. Pakkaamistapa: Valitse lähetetäänko tuote kirjeenä vai paketissa. Jos tuote lähetetään omassa paketissa (ei samassa paketissa muiden tilattujen tuotteiden kanssa), valitse Oma paketti.
 3. Tuotteen mitat pakattuna. Tähän voit määritellä erilliset mitat pakkaamista varten, jos tuotteen voi esimerkiksi puristaa pienemmäksi tai purkaa osiin lähetyksen ajaksi, jolloin se vie vähemmän tilaa pakkauksessa.
 4. Määrittele, voiko tuotetta pinota paketissa päällekkäin. Valitse, voiko tuotteen asettaa pakettiin miten päin vain. Aseta pakettikohtainen tuotteiden enimmäismäärä.
  Huom: Kohdan 4 valintoja kannattaa muuttaa vain, jos siihen on erityinen tarve, kuten esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljetus.
Tuotteen toimitus-osio
Määrittele jokaiseen tuotteeseen toimitustiedot.

2. Pakkausapurin aktivointi toimitustavassa

Toimitustavan Hinnoittelu-osiossa on oikealla linkki, josta voit aktivoida pakkausapurin käyttöön (Huom: Linkki tulee näkyville, kun toimitustapa on kertaalleen tallennettu). Jos olet lisäämässä ensimmäistä toimitustapaa, löydät siihen yleisiä ohjeita Toimitustavat-artikkelista.

Pakkausapurin aktivointi
Aktivoi pakkausapuri oikean reunan linkistä.

3. Pakkausapurin asetukset

Kun olet aktivoinut pakkausapurin, sivulle tulee näkyville kohdat, joista voit määritellä:

 1. Toimituskuluissa käytettävän arvonlisäveron
 2. Perushinnan toimitustavalle. Myöhemmin voit määritellä omat hinnat pakkauksille, jotka lisätään asettamasi perushinnan päälle.
 3. Monipakettitoimituksen lisähinnan
 4. Ilmaisen toimituksen rajan, jonka ylityttyä toimitus on veloitukseton
 5. Käytössäsi olevat pakkaukset ja niiden toimituskulut. Seuraavassa ohjeen kohdassa 4 opastamme tarkemmin pakkausten määrittelyn.
Pakkausapuri - toimitustavan hinnoittelu
Pakkausapurin hinnoittelu

4. Pakettien määrittely

Seuraavaksi voit määritellä Pakkausapuriin ne paketit, joita käytät tuotteiden lähettämiseen. Aloita uuden paketin lisääminen klikkaamalla Lisää paketti -nappia (ks yllä olevassa kuvassa kohta 5).

Huom: Jos olet jo luonut paketit aikaisemmin, voit kopioida aiemmin luomasi paketit klikkaamalla Kopioi-nappia (ks yllä oleva kuva kohta 5).

Pakettien luonti

Aseta seuraavaksi paketille nimi ja valitse paketin tyyppi (kirje / paketti / oma paketti). Oma paketti -valintaa tarvitset silloin, jos jokin tietty tuote edellyttää oman paketin (ei voi pakata muiden kanssa). Huomioithan, että tuolloin kyseiseen tuotteeseen tulee myös määritellä oma paketti -valinta käyttöön (ks ohjeen kohta 1.2).

Paketin nimi ja tyyppi
Aseta paketille nimi ja tyyppi

Seuraavaksi määrittele paketin mitat ja painot. Mittoihin asetetaan käyttämäsi paketin ulkomitat ja pakkausmateriaalin paksuus. Näiden tietojen perusteella Pakkausapuri laskee automaattisesti paketin sisämitat ja osaa sen perusteella asetella tuotteet pakettiin.

Paino tyhjänä -kohtaan asetetaan paketin paino itsessään (ilman tuotteita). Pakkausapuri käyttää sitä ja tuotteisiin määrittelemiäsi painoja, kun se laskee lähetyksen kokonaispainon.

Enimmäispaino-kenttään asetetaan kyseisen paketin enimmäispaino. Painon ylittyessä pakkausapuri pakkaa tuotteet useampaan pakettiin tai valitsee toisen toimitustavan, jos se on parempi ratkaisu.

Paketin mitat ja painot
Määrittele käyttämällesi paketille mitat sekä painot.

Viimeinen vaihe paketin luomisessa on hinnoittelu. Hinnoittelussa voit asettaa paketille perushinnan (alkaen 0 kg). Jos paketin lähetyshinta muuttuu painon mukaan, voit lisätä uusia painoluokkia klikkaamalla Lisää-nappia. Sen jälkeen syötä vasempaan kenttään alkaen-paino ja oikealle sitä vastaava hinta.

Pidä mielessä, että nämä pakettiin asetetut hinnat lisätään toimitustapaan asettamaasi perushintaan (ks ohjeen kohta 3.2).

Kun olet asettanut hinnat kohdilleen, tallenna lopuksi paketti klikkaamalla alareunan Vahvista-nappia. Voit siis luoda paketteja niin paljon kuin tarvitset. On oleellista, että määrittelet kaikki käyttämäsi pakkaukset, jotta pakkausapuri osaa ottaa ne huomioon pakatessaan tuotteita.

Paketin hinnoittelu
Paketin hinnoittelu