fbpx

Ohjeet

Palautuksen muodostaminen

Jos asiakas palauttaa tilaamiaan tuotteita, voit muodostaa niistä palautuksen. Palautusta tehdessäsi voit muun muassa valita, palautetaanko tuotteiden saldot ennalleen (takaisin myyntiin) vai menevätkö tuotteet hävikkiin.

Rahojen palautus riippuu maksupalvelusta

  • Jos tilaus on maksettu Klarna Checkoutin kautta, muodostaa järjestelmä myös hyvityksen maksuista.
  • Checkout Finlandin maksutavalla maksettuihin tilauksiin voi tehdä rahojen palautuksen erillisestä Hyvitys-kentästä (ks kuva alla).
  • Jos maksutapana on ollut jokin muu, tulisi rahojen palautus tehdä erikseen maksupalveluntarjoajan kautta.
Checkout Finlandilla maksettujen tilausten rahojen palautus erillisestä kentästä.

Seuraavassa opastamme miten palautus käytännössä muodostetaan.


Palautuksen luominen

Aloita palautuksen luominen klikkaamalla tilauksen yläreunasta Luo palautus -nappia.

Palautuksen luominen
Luo palautus -nappi

Valitse seuraavaksi asiakkaalle palautettavat tuotteet ja toimituskulut. Tuotteiden kohdalta voit asettaa erikseen palautettavien tuotteiden määrän ja summan. Palautuksen syy -kohdasta voit valita syyn, miksi asiakas on palauttanut tuotteet ja sen alla olevaan kuvaus-kenttään voit vielä kirjoittaa tarkemman kuvauksen palautuksesta. Lisätieto palautukseen -kenttään voit kirjoittaa yleisen kuvauksen palautukseen liittyen.

Palautuksen tyyppi -valikosta voit valita palautuksen tyypin. Tyypin valinta vaikuttaa myös siihen miten palautus vaikuttaa tuotteiden varastosaldoihin. Alla olevasta tyypit-taulukosta voit nähdä, mitä palautukset käytännössä tarkoittavat.

Palautuksen tyypit

Palautetaan varastoon Tämä valinta palauttaa tuotteet varastoon.
Tarkistus Tämä merkkaa tuotteet tarkistettavaksi. Ei palauta saldoja varastoon.
Korjaus Merkkaa tuotteet korjattaviksi. Ei palauta saldoja.
Hävikki Merkkaa tuotteet hävikiksi. Ei palauta saldoja.

Palautuksen vahvistaminen

Kun olet tehnyt kaikki palautukseen liittyvät valinnat, vahvista lopuksi palautus klikkaamalla oikealta alhaalta Palauta-nappia. Napin yltä voit myös tarvittaessa vaihtaa (alkuperäiselle) tilaukselle toisen tilan palautuksen jälkeen.


Palautuksen tiedot

Kun olet muodostanut palautuksen, näkyy alkuperäisen tilauksen tiedoissa Palautus-osio. Sieltä voit vielä tarkistaa, että summat ovat oikein. Palautustilauksen saa avattua lähempään tarkasteluun klikkaamalla Katso-nappia tai sen voi tarvittaessa poistaa kokonaan klikkaamalla Poista-nappia.


Palautuksen käsitteleminen

Tilaukseen tehtyyn palautukseen pääsee alkuperäisen tilauksen kautta (kuva yllä) tai vaihtoehtoisesti palautus löytyy myös vasemman menun kohdasta Myynnit > Palautukset.

Palautustilauksen käsittelyssä voit tulostaa asiakkaalle kuitin / hyvityslaskun palautuksesta ja sen lisäksi voit vaihtaa palautettavan tilauksen käsittelyn tilaksi valmis tai jonkin muun tilanteeseen sopivan kuten odottaa lisätietoa tai odottaa hyvitystä.