Paypal

Paypal on tunnettu kansainväliseen kauppaan soveltuva maksupalvelu.

Päivitetty yli viikko sitten

Tietoa Paypal-palvelusta

Löydät lisää tietoa Paypalista heidän kotisivuiltaan osoitteesta https://www.paypal.com/fi/home

Paypalin käyttöönotto

1. Paypal-sovelluksen asentaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset.

2. Klikkaa Asenna sovellus -painiketta.

3. Klikkaa Paypalia.

4. Klikkaa Asenna sovellus -painiketta.

5. Sovellus tarvitsee käyttöoikeuksia Finqu-tilillesi. Jatka sovelluksen asentamista klikkaamalla Salli pääsy -painiketta.

2. Paypal-maksutavan asentaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Maksutavat.

2. Klikkaa Lisää -painiketta Paypalin kohdalta.

3. Syötä Paypalista saamasi Asiakas ID ja Salainen avain niille varattuihin kenttiin.

4. Varmista, että testitila ei ole käytössä.

5. Muokkaa tarvittaessa maksutavan muita asetuksia.

6. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Paypalin API-tunnuksien muodostaminen

1. Tee uusi aplikaatio klikkaamalla kohdassa REST API apps näkyvää Create App-painiketta.

2. Luomasi aplikaation tiedoista löydät Client ID- ja Secret-tunnukset, eli asiakas id ja salainen avain, jotka syötät maksutapaa asentaessasi (ohje yllä).

Valitse Paypalissa Live-tila käyttöön Live / Sandbox -painikkeesta ennen kuin kopioit tunnukset Finquun. Ainoastaan Live-tunnuksilla voit ottaa vastaan oikeita maksuja.

Maksutavan testaaminen

Kun olet asentanut maksutavan, on hyvä vielä testata sen toiminta verkkokaupassa. Lisää tuote ostoskoriin, siirry kassalle ja maksa tilaus. Mikäli onnistuit maksamaan, maksutapa on asennettu oikein.

Mikäli maksutapa antaa virheilmoituksen eikä toimi, tarkista seuraavat asiat:

• kauppiaan id:n ja salaisen avaimen oikeellisuus

• että olet täyttänyt Paypalissa kaikki vaadittavat tiedot yrityksestäsi (yrityksen nimi, tilinumero, yms).