Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit ottaa myyntikanavassasi käyttöön Paypal-maksutavan.

PayPal-tili

Jotta voit ottaa maksuja vastaan Paypalin kautta, sinun tulee luoda itsellesi PayPal-tili. Paypal-tilin voit avata osoitteessa https://www.paypal.com/

Paypal-aplikaatio

Paypal-maksutavan käyttöönotto Finqussa edellyttää Paypalin asiakas-id:tä ja salaista avainta. Nämä saat siten, että luot Paypalissa aplikaation maksujen vastaanottamista varten seuraavasti:

Siirry osoitteeseen https://developer.paypal.com/developer/applications/ Tee uusi aplikaatio klikkaamalla kohdassa REST API apps näkyvää Create App-painiketta. Luomasi aplikaation tiedoista löydät Client ID- ja Secret-tunnukset, joita tulet tarvitsemaan myöhemmin Finqussa.

Valitse Paypalissa Live-tila oikean yläreunan Live / Sandbox-painikkeesta.

Paypal-maksutavan käyttöönotto

1. Klikkaa profiilikuvaa oikealta ylhäältä ja sen jälkeen Yleiset asetukset > Laajennukset > Paypal: Muokkaa ja ota Paypal-laajennus käyttöön oikean yläreunan napista.
  2. Valitse seuraavaksi vasemmalta Asetukset ja sen jälkeen klikkaa Maksutavat ja lopuksi vielä Lisää maksutapa-nappia.
  3. Valitse Paypal, syötä sen jälkeen maksutapaan tarvittavat tunnukset ja tallenna maksutavan tiedot.

Testaaminen

Suorita kaupastasi yksi testiostos käyttämällä Paypalia, jotta voit varmistua sen toiminnasta.

Mikäli maksutapa antaa virheilmoituksen eikä toimi, tarkista seuraavat asiat:

• kauppiaan id:n ja salaisen avaimen oikeellisuus
  • että olet täyttänyt Paypalissa kaikki vaadittavat tiedot yrityksestäsi (yrityksen nimi, tilinumero, yms).