fbpx

Ohjeet

Ulkoasu ja sivupohjat

Ulkoasun muokkauksen kautta voit muokata mm. kaupan värejä ja taustakuvia. Video-oppaat ulkoasun muokkaukseen löydät ulkoasun muokkaus -ohjeesta.

Ulkoasun muokkaus itsessään on varsin simppeliä, mutta sivupohjat saattavat aiheuttaa hämmennystä. Sivupohja on nimensä mukaisesti sivun pohja. Yksi sivupohja voi olla käytössä yhdellä tai useammalla sivulla. Yleensä verkkokauppa on tehty niin, että etusivulla on oma sivupohja ja kaikilla kaupan muilla sivuilla omansa. Näin pystytään lisäämään etusivulle esimerkiksi näyttävä kuvakaruselli, ilman, että se näkyy muilla sivuilla.

Verkkokaupan väreihin ja taustakuviin tehtävät muutokset tulevat voimaan kaikissa sivupohjissa, mutta sivulle lisätyt modulit voi puolestaan asettaa vain yhdelle tietylle sivupohjalle. Tämän ansiosta voit esimerkiksi kaupan etusivun sivupohjaan lisätä listan suosituimmista tuotteista niin ettei lista näy kaupan muilla sivulla. Alempana tässä ohjeessa kerrotaan, miten moduleita lisätään sivupohjiin.

Yksittäisen sivun tekstin muokkaus

Jos haluat lisätä tekstiä tai kuvia vain yhdelle sivulle, niin silloin et tarvitse sitä varten omaa sivupohjaa. Voit tehdä muutokset suoraan kyseisen sivun asetuksista. Tämä on opastettu Sivujen muokkaaminen -ohjeeseessa.


Muokattavan sivupohjan valinta

Vasemmasta valikosta voit valita, mitä sivupohjaa muokataan. Mikäli sinulla ei näy vasemmalla valikkoa, saat sen esille klikkaamalla menu-ikonia vasemmalta ylhäältä.


Avattuna vasen valikko näyttää alla olevan kuvan mukaiselta:

  • Yleinen-niminen sivupohja on oletuksena käytössä kaikilla kaupan sivuilla lukuunottamatta kaupan etusivua.
  • Kaupan etusivu puolestaan voi käyttää joko Etusivu-pohjaa tai Muut sivupohjat > No-sidebar-pohjaa.
  • Kaupan etusivulla käytössä olevan sivupohjan voi tarkistaa verkkokaupan hallinnassa menemällä Teemat ja sivut > Sivut > Etusivu. Jokaisessa sivussa on asetus, josta voi valita, mitä pohjaa sivu käyttää.

Modulien lisäys sivupohjiin

Olennainen osa sivupohjan rakennetta on erilaiset modulit, joita voi lisätä sivulla näkyvistä Muokkaa-napeista. Teemassa on malliksi asetettu esimerkiksi yläkuva, jota voi vaihtaa klikkaamalla Kuva-nappia kuvan päältä. Samalla tavoin voi muuttaa esimerkiksi valikossa näkyviä linkkejä yms.

Vinkki:
Kaupan teemassa näkyy hallinnan puolella tosi paljon Muokkaa-nappeja. Kaikkiin kohtiin ei välttämättä ole pakko mitään asettaa, ne voi ihan huoletta jättää tyhjiksi. Jos johonkin kohtaan ei ole lisätty mitään, se ei näy kaupassa ollenkaan, eikä vie tilaa sivulta.

Kannattaa rohkeasti kokeilla vain mitä erilaisia moduleita eri paikkoihin on saatavilla. Muutokset on helppo perua ihan vain poistamalla moduli tai palauttamalla sinne alkuperäinen moduli takaisin. Finqun tuki opastaa mielellään lisää, jos on haasteita muokkauksessa.