Verkkokaupassa kannattaa pitää mahdollisimman monipuoliset toimitustavat. Silloin asiakas löytää juuri hänelle sopivan vaihtoehdon ja tekee tilauksen todennäköisemmin kuin silloin, jos ei ole tarjolla oikeanlaista kuljetusvaihtoehtoa.

Toimitustavat saa verkkokauppaan helposti kolmannen osapuolen palvelun, kuten Pakettikaupan kautta.

Valmiiden laajennusten lisäksi voit lisätä myös omia toimitustapoja, kuten esimerkiksi nouto kauppiaan toimipisteestä tai toimitus kirjeenä.

Toimitustavan lisääminen

1. Klikkaa vasemmasta menusta Asetukset, sen jälkeen Toimitustavat ja lopuksi Lisää toimitustapa-nappia.
  2. Valitse toimitustapa listasta (jos lisäät omaa toimitustapaa, valitse ylimmäisin vakio-vaihtoehto).
  3. Täytä toimitustavan tiedot ja klikkaa Tallenna oikealta ylhäältä.

Toimitustavan tiedot

Toimitustapaan voit täydentää alla taulukossa olevat tiedot:

Huom: Jos käytät toimitustapalaajennusta (esim Pakettikauppa), toimitustavan nimeä, kuvausta ja logoa voi muokata ottamalla valinnan pois kohdasta Käytän laajennuksen xxx käännöksiä.

Kuvaus hallintaa vartenHallinnassa näkyvä toimitustavan kuvausteksti.
Toimituksen tyyppiTästä voit valita onko kyseessä toimitus vai nouto.
NimiAsiakkaille näkyvä toimitustavan nimi.
KuvausAsiakkaille näkyvä toimitustavan kuvausteksti.
LisätiedotAsiakkaille näkyvät toimitustavan lisätiedot. Tulee näkyville kassalla, kun asiakas klikkaa “Lue lisää”.
LogoAsiakkaille näkyvä toimitustavan kuvake.

Toimitustapojen näkyminen myyntikanavassa

Jos sinulla on useita myyntikanavia, voit valita missä myyntikanavassa toimitustapa on käytössä.

Voit vaihtaa toimitustavan näkyvyyttä myyntikanavassa seuraavasti:

1. Valitse ensin hallinnan yläreunasta myyntikanava (esim verkkokauppa tai myymälä).
  2. Mene kohtaan Asetukset > Maksutavat.
  3. Aseta valinta aktiiviseksi käyttöönotettavan toimitustavan kohdalla ja sen jälkeen tallenna asetukset sivun oikeasta yläreunasta.

Toimituskulujen asettaminen

Lisättävän toimitustavan asetuksissa on Hinnoittelu-osio, johon voit määritellä asiakkaalta veloitettavast toimituskulut.

Yhden, kiinteän toimituskulun asettaminen

1. Valitse toimituskulujen arvonlisävero alv-kentästä.
  2. Aseta perustoimitusmaksu-kohtaan asiakkaalta perittävä toimitusmaksu.
  3. Tallenna lopuksi toimitustavan asetukset oikealta ylhäältä.

Tilauksen painoon / loppusummaan / tuotteiden kappalemäärään perustuvat toimituskulut

Jos toimituskulut muuttuvat esim. tilauksen painon mukaan, voit asettaa toimituskuluihin erilaisia hintaluokkia.

• Hinnoittelu-kohdassa on Hintaperuste-valikko, josta voit valita, mihin hinta perustuu.
  • Aseta ensin hintataulukkoon perustoimitusmaksu. Esimerkiksi painoon perustuvassa hinnoittelussa perustoimitusmaksu tarkoittaa kaikkia tilauksia, joiden paino on 0 kg tai enemmän.
  • Hintataulukossa on oikealla Lisää-nappi, josta voit lisätä seuraavan hintaluokan. Siihen voi asettaa esimerkiksi alkaen 500 (grammaa) ja sitä vastaavan toimituskulun. Hintaluokkia voit tehdä niin paljon kuin on tarpeen.

Ilmaisen toimituksen raja

Toimitustavan asetuksissa Hinnoittelu-kohdassa voit määritellä myös ilmaisen toimituksen rajan. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että toimituskuluja ei veloiteta, mikäli tilauksen loppusumma ylittää ilmaisen toimituksen rajan.

Toimitustavan näkyvyyden rajoittaminen

Toimitustavan asetuksissa on Rajoitukset-kohta, josta voit rajata toimitustavan näkyvyyttä.

Näkyvyyttä voi rajata seuraavilla kriteereillä:

• Ostoskorin summa
  • Tuotteiden määrä ostoskorissa
  • Tuotteiden paino
  • Tuotteiden tilavuus
  • Maa
  • Asiakasryhmä
  • Tilauksessa olevat tuotteet
  • Valittu maksutapa

Toimitustapojen näkyminen kassalla

Voit valita verkkokaupan kassan asetuksista, näyttääkö kassa kaikki vai vain asiakkaalle saatavilla olevat toimitustavat.

Tätä asetusta voit muuttaa seuraavasti:

1. Mene kaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Kassan asetuksissa valitse kohdasta Toimitustapojen näyttäminen haluamasi vaihtoehto (näytä vain valittavissa olevat toimitustavat / näytä kaikki toimitustavat).
  3. Tallenna lopuksi asetukset klikkaamalla Tallenna-nappia oikealta ylhäältä.