fbpx

Ohjeet

Tuotepaketit

Tuotepaketti-toiminnon avulla voit myydä asiakkaalle useamman tuotteen samalla kertaa. Paketointi on kätevää esimerkiksi silloin, jos haluat muodostaa tarjouspaketin tietyistä tuotteista tai vaikka myydä toistensa kanssa yhteensopivia tuotteita asiakkaille samassa paketissa.

Video-ohje YouTubessa


Tuotepaketin lisääminen

Tuotepaketti lisätään kohdasta Tuotteet > Tuotepaketit > Lisää tuotepaketti. Tuotepaketti-tuotteen tiedot vastaavat osittain normaaleja tuotteita. Tuotepaketti eroaakin lähinnä siten, että siihen liitetään muita tuotteita. Tuotepaketilla ei myöskään ole omaa varastoarvoa, vaan se noudattaa siihen liitettyjen tuotteiden saldoja.


Tuotteiden liittäminen tuotepakettiin

Voit liittää tuotteita pakettiin Tuotepaketin sisältö -kohdasta. Siellä on hakutoiminto, jolla voit hakea tuotteita nimellä ja sen jälkeen valita ne käyttöön tuotepakettiin. Jos tuotteella on valintoja (esim koko), voit valita koon etukäteen tai voit jättää sen asiakkaan valittavaksi klikkaamalla Asiakas valitsee -painiketta.

Tuotepakettiin kuuluvien tuotteiden valinta
Tuotepakettiin kuuluvien tuotteiden valinta

Kun olet liittänyt tuotteet pakettiin, ne tulevat näkyville hakukentän alle. Määrä-kenttään voit asettaa kuinka monta kappaletta pakettiin sisältyviä tuotteita asiakas saa ostaessaan paketin. Roskakori-ikonia klikkaamalla voit tarvittaessa poistaa tuotteen paketista kokonaan.

Tuotepaketin tuotteiden muokkaus
Tuotepaketin tuotteiden muokkaus

Tuotepaketin varastoarvot

Tuotepaketilla ei ole omaa varastoarvoa. Se seuraa automaattisesti pakettiin sisältyvien tuotteiden omia saldoja. Jos jonkin pakettiin kuuluvan tuotteen saldo on lopussa, ei tuotepakettiakaan voi enää ostaa kaupasta (jos et ole erikseen sallinut varaston asetuksista, että loppuneita tuotteita voi ostaa). Tuotepakettiin sisältyvien tuotteiden saldoja sekä muita tietoja voit tarkistaa klikkaamalla tuotteen nimeä Paketin sisältö-kohdasta.


Tuotepaketin näkyminen kaupassa

Oletuksena tuotepaketti näkyy kaupassa muiden tuotteiden tapaan siinä tuoteryhmässä, johon paketti on lisätty. Jos pakettituotteita on paljon, voit tehdä niitä varten myös kokonaan oman kategorian, jossa ne näkyvät.

Tuotteen tiedoissa on Linkitetyt tuotteet-osio, josta voit yhdistää pakettiin kuuluvat tuotteet sekä paketin toisiinsa. Tällä tavoin saat pakettituotteen näkymään pakettiin kuuluvien tuotteiden alapuolella.