Tuoteryhmien avulla voit järjestää tuotteet verkkokaupassa loogiseen järjestykseen. Jos myyt esimerkiksi vaatteita, voit tehdä pääkategoriat naiset, lapset ja miehet ja näiden alle voit tehdä paidat, housut, hameet, jne

Toteuttamalla selkeän tuoteryhmärakenteen helpotat asiakasta löytämään tuotteet verkkokaupastasi. Tuoteryhmien selkeyteen kannattaakin kiinnittää huomiota, koska se on yksi myyntiä lisäävä tekijä.

Tuoteryhmän lisääminen

Uuden tuoteryhmän lisääminen tapahtuu seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmasta menusta Tuotteet > Tuoteryhmät ja tuotteet.
  2. Klikkaa Lisää tuoteryhmä-nappia.
  3. Täytä tuoteryhmän tiedot ja klikkaa Tallenna.

Tuoteryhmän asetukset

Paikka tuoteryhmissäJos kyseessä on päätuoteryhmä, valitse Päätaso. Jos kyse on alatuoteryhmästä, valitse valikosta se ryhmä, jonka alle tuoteryhmä tulee.
Nimi ja kuvausAsiakkaille näkyvä tuoteryhmän nimi ja kuvausteksti.
Hakukone meta-kuvausTuoteryhmää kuvaava teksti hakukoneita varten. Hyvä pituus noin 150 – 160 merkkiä.
Sivun otsikkoTuoteryhmää kuvaava otsikko hakukoneita varten.
Hakukone meta-avainsanatTuoteryhmää kuvaavat avainsanat pilkulla eroteltuna.
Sivun nimi url-osoitteessaTuoteryhmäsivun nimi, joka tulee näkymään aivan tuoteryhmäsivun url-osoitteen lopussa.
TilaTuoteryhmän näkyminen kaupassa (julkaistu tai piilotettu).
KuvaTuoteryhmän kuva.

Aiemmin lisätyn tuoteryhmän muokkaus

Jos haluat muokata aiemmin lisätyn tuoteryhmän tietoja, mene vasemmalta Tuotteet > Tuoteryhmät ja tuotteet. Etsi sen jälkeen haluamasi tuoteryhmä ja klikkaa tuoteryhmän kohdalta rattaan kuvaa. Siitä avautuu yllä luetellut tuoteryhmän asetukset uudelleen muokattaviksi.

Tuoteryhmien järjestyksen muuttaminen

Tuoteryhmien keskinäistä järjestystä voit muokata järjestysnumeroiden avulla seuraavasti:

1. Siirry ensin vasemmalta Tuotteet > Tuoteryhmät ja tuotteet
  2. Aseta tuoteryhmiin haluamasi järjestysnumerot paikoilleen.
  3. Asetettuasi numerot klikkaa ylhäältä Tallenna järjestys-nappia.

Mikäli haluat muokata alatuoteryhmien järjestystä, klikkaa ensin päätuoteryhmän nimeä. Siitä avautuu kyseisen pääryhmän alla olevat tuoteryhmät. Niitä voit järjestellä samalla menetelmällä, eli järjestysnumeroita muuttamalla.