Finquun voi tuoda useita tuotteita kerralla käyttämällä CSV-tiedostoa. Tämä on hyvä toiminto silloin jos olet esimerkiksi siirtämässä verkkokauppaa jostakin toisesta palvelusta Finquun.

Jotta siirto onnistuisi, sinulla tulisi olla tarvittavat tuotetiedot csv-muodossa sekä tuotekuvat zip-tiedostona.

Csv-siirto tukee Finqun oman csv-formaatin lisäksi myös Magenton ja Valmiskaupan csv-tiedostoja. Jos vanhan kauppasi alusta ei ole Magento tai Valmiskauppa, tulisi tiedostot muokata Finqun ymmärtämään muotoon. Alempaa tästä ohjeesta löydät mallitiedostoja, joita voit käyttää pohjana omissa siirroissasi.

Csv-tiedoston tuominen

1. Siirry vasemmasta menusta Tuotteet > Kaikki tuotteet.
  2. Klikkaa Tuo tuotteita-painiketta.
  3. Sinut siirretään seuraavaksi csv-tuontiin, josta sinut opastetaan vaihe vaiheelta eteenpäin.

Vinkkejä siirtoon

• Mikäli olet siirtämässä tietoja ensimmäistä kertaa, suosittelemme kokeilemaan ensin siirtoa pienillä tuotemäärillä, jotta näet miten siirto toimii käytännössä. Samalla näet myös, onko csv:n tiedoissa jotakin häikkää.
  • Mikäli siirrossa menee jokin pieleen, voit yrittää tuontia uudelleen. Siirron viimeisessä vaiheessa on kohta Poista edellisen siirron tiedot, jonka ruksaamalla voit pyyhkiä edellisen siirron kokonaan.
Voit tarvittaessa poistaa edellisen siirron tiedot ja yrittää uudelleen.

Mallitiedostot (Finqun csv)

Seuraavista linkeistä voit ladata mallitiedostot, joita voit käyttää pohjana omissa siirroissasi.

Finqun CSV:n kolumnit

Tuotteissa on useita eri tietoja, minkä vuoksi csv:ssäkin on useita kolumneja. Tästä alta löydät taulukon Finqun csv:n sisältämistä kolumneista:

Tuotteisiin liittyvät kolumnit

Kolumnin nimiMitä kolumni tarkoittaa
product_nameTuotteen nimi
product_modelMallinumero
product_stockVarastoarvo
product_priceArvonlisäveroton hinta
product_weightPaino
product_statusTila (1 = näkyvillä, 0 = piilossa)
product_taxArvonlisäveroprosentti (esim. 24)
product_manufacturerValmistaja
product_delivery_timeToimitusaika
product_meta_titleMeta-otsikko (hakukoneoptimointi)
product_meta_descriptionMeta-kuvaus (hakukoneoptimointi)
product_meta_tagsMeta-avainsanat (hakukoneoptimointi)
product_ean_codeEan-koodi
product_max_buyMaksimiostomäärä
product_stockalarmVaraston hälytysraja
product_descriptionTuotekuvaus
product_unitTuotteen yksikkö (oletuksena kpl).
product_image … product_image10Tuotekuvatiedoston nimi ja hakemistopolku (esim. kuva.jpg tai hakemisto/kuva.jpg)
category_idTuoteryhmän id (johon tuote kuuluu)
product_idTuotteen id (vain csv-siirtoa varten – voi olla juokseva numero, esim. 1, 2, 3, jne.)

Tuoteryhmiin liittyvät kolumnit

category_nameTuoteryhmän nimi
category_idTuoteryhmän id (csv-siirtoa varten – voi olla juokseva numero, esim. 1, 2, 3, jne.)
TUOTERYHMA_TILATila (1 = näkyvillä, 0 = piilotettu)
category_parent_idTuoteryhmä-isäntä-id (Tällä voit sijoittaa tuoteryhmän toisen ryhmän alaryhmäksi).
category_descriptionTuoteryhmän kuvausteksti
category_imageTuoteryhmäkuvatiedoston nimi ja hakemistopolku (esim. kuva.jpg tai hakemisto/kuva.jpg)
category_meta_titleMeta-otsikko (Hakukoneoptimointi)
category_meta_descrptionMeta-kuvaus (Hakukoneoptimointi)
category_meta_tagsMeta-avainsanat (Hakukoneoptimointi)

Tuotevalintoihin liittyvät kolumnit

attribute_tree_idValikon id-numero (csv-siirtoa varten – voi olla juokseva numero, esim. 1, 2, 3, jne.)
attribute_tree_nameValikon nimi (esim. Väri tai Koko)
attribute_tree_typeTuotevalinnan tyyppi (Merkitään seuraavasti: pudotusvalikko -> select, valintaympyrä -> radio, valintaruutu -> checkbox, tekstikenttä -> textarea)
attribute_idTuotevalinnan id (csv-siirtoa varten – yhdistää tuotevalinnan valikkoon, esim. 1.1 tai 1.2 – ks. Mallicsv-tuotevalinnoilla.csv)
attribute_nameTuotevalinnan nimi (esim. Sininen tai Punainen).
attribute_priceTuotevalinnan arvonlisäveroton lisähinta (joka lisätään tuotteen perushinnan päälle)
attribute_stockTuotevalinnan varastoarvo