fbpx

Ohjeet

Tuotteiden lisääminen

Verkkokaupan hallinnan Tuotteet-osiosta voit lisätä ja muokata tuotteita.

  • Tuotteet > Tuoteryhmät -kohdasta tuotteita voi selata tuoteryhmittäin.
  • Tuotteet > Tuotteet -kohdasta voi nähdä listan kaikista tuotteista.

Uuden tuotteen lisäyksen voi aloittaa klikkaamalla sivun yläreunasta Lisää tuote. Olemassa olevaa tuotetta pääsee muokkaamaan klikkaamalla tuotteen nimeä.

Video-ohje YouTubessa


1. Tuotesivun toiminnot

  • Tallenna-napista (oikealla ylhäällä) voit tallentaa tuotteen.
  • Vasemman laidan Valitse-napista voit valita muokattavat kieliversiot (jos useita kieliä käytössä).
  • Kopioi-napista voit kopioida tuotteen. Kopioinnissa voit erikseen valita, mitä tietoja kopioidaan.
  • Arkistoi-napista voit arkistoida tuotteen. Arkistointi on järkevää silloin, jos et halua poistaa tuotetta kokonaan. Arkistointi myös säilyttää tuotteen varastohistorian, mikä on hyödyllistä raportoinnin kannalta. Tuotteen poistaminen kokonaan onnistuu klikkaamalla sivuan alareunasta Poista-nappia.
  • Esikatsele-napista tuote avautuu uudelle välilehdelle (jos olet verkkokaupan hallinnassa).
  • Lisää tuote -napista voit lisätä uuden tuotteen.
Tuotesivun toiminnot

2. Tuotteen tiedot

Tila

Tuotteen tiedoissa on ensimmäisenä valikko, josta voit valita, onko tuote julkaistu, esittelytuote vai piilotettu. Uuden tuotteen tila on oletuksena piilotettu, joten uusi tuote ei näy kaupassa ennen kuin sen tila on vaihdettu julkiseksi ja tallennettu.

Nimi

Nimi-kenttään voit asettaa asiakkaalle näytettävän tuotteen nimen. Kun kirjoitat nimeä, kentän oikeassa laidassa näkyy punainen tai vihreä merkki. Sen tehtävä on ilmoittaa, onko tuotteen nimen pituus sopiva hakukoneita ajatellen.

Nimen perässä oleva pallura kertoo nimen olevan sopivan pituinen.

Lyhyt kuvaus

Lyhyt kuvaus -kenttään voi kirjoittaa tuotteen lyhyen kuvaustekstin. Siinä on tuotteen nimikentän tavoin samanlainen ilmaisin osoittamassa, onko kenttään kirjoitetun tekstin pituus suositellun mukainen.

Punainen pallura kertoo tekstin olevan suositeltua lyhyempi.

Kuvaus

Kuvaus -kenttään kirjoitetaan tuotteen pidempi kuvausteksti, jolla tuote käytännössä esitellään asiakkaille nettikaupassa. Kuvaustekstiin kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ja miettiä minkälainen teksti saisi asiakkaan kiinnostumaan tuotteesta ja mitä tietoja asiakas haluaisi tuotteesta tietää. Tuotteen kuvausteksti vaikuttaa myös omalta osaltaan tuotteen näkyvyyteen Googlessa ja muissa hakukoneissa.

Tekstiä muokataan helppokäyttöisellä editorilla, jossa on toimintoja mm. tekstin tyylin muuttamiseksi sekä kuvien ja erilaisten listauksien luomiseksi.

Editorin toiminnoilla saat muokattua tekstistä elävämmän.

Digitaalinen tuote

Digitaalinen tuote -valinnasta voit valita, onko kyseessä digitaalinen tuote. Digituote on tuote, joka toimitetaan asiakkaalle sähköisesti esimerkiksi sähköpostin liitteenä tai käyttämällä ulkopuolista pilvipalvelua, kuten Google drive:a. Verkkokaupassa digituote näytetään normaalin tuotteen tavoin, mutta tilaaminen eroaa siten, että asiakkaan ei tarvitse valita kassalla toimitustapaa.

Digitaalinen tuote -valikosta voit valita, onko tuote fyysinen vai digitaalinen.

GTIN-koodi

GTIN-koodikenttään voit syöttää tuotteen gtin-koodin, kuten ean-koodin tai muun vastaavan numeron.

Tuotetunniste

Tuotetunnisteeseen voit syöttää kauppiaan oman tuotetunnisteen, jonka avulla tuote löytyy helpommin valikoimasta.

Valmistaja

Valmistaja-valikosta voit valita tuotteen valmistajan. +-merkkiä klikkaamalla voit tarvittaessa lisätä uuden valmistajan.

Tuoteryhmät

Tuoteryhmät-valikosta voit valita, missä tuoteryhmissä tuote näkyy verkkokaupassa. Plus-merkistä voi tarvittaessa luoda uusia tuoteryhmiä.


3. Tuotteen hinnoittelu

Tuotteen hinnoittelu löytyy sivun oikeasta ylälaidasta tai heti perustietojen perästä, jos käytät Finqua puhelimella.

Hinta on mahdollista syöttää joko kiinteänä tai vaihtoehtoisesti voit valita katehinnoittelun.

Kiinteän hinnan syöttäminen

Kiinteässä hinnoittelussa voit asettaa erikseen tuotteen myyntihinnan ja verottoman sisäänostohinnan. Myyntihinnan voit syöttää joko verollisena tai verottomana, järjestelmä täydentää toisen kentistä valitsemasi arvonlisäveron mukaisesti.

Kiinteän hinnan syöttäminen

Katehinnoittelu

Jos käytät katehinnoittelua, syötä veroton sisäänostohinta, valitse arvonlisävero ja aseta katetavoite. Uusia katetavoitteita voi lisätä klikkaamalla plus-merkkiä katetavoite-valikon oikeasta reunasta.

Katehinnan syöttäminen

Myyntikanavakohtainen hinnoittelu

Myyntikanavakohtainen hinnoittelu -valinta on sitä varten, jos sinulla on useita myyntikanavia Finqussa ja haluat asettaa eri hinnan eri myyntikanaviin. Käytännön esimerkki tällaisesta on esimerkiksi se, jos on verkkokauppa ja tukkuverkkokauppa ja tuotetta myydään tukkuasiakkaille edullisemmin.

Myyntikanavakohtainen hinnoittelu

4. Alennukset

Alennukset-osiosta voit lisätä tuotteisiin yleisiä alennuksia tai määräalennuksia. Lisää-napista tulee esille valikko, josta voit valita minkälainen alennus lisätään.

Yleisen alennuksen syöttäminen

Yleiseen alennukseen syötetään alennusprosentti ja asetetaan tarvittaessa rajoitukset, kuten voimassaoloaika sekä myyntikanava-, maa- ja asiakasryhmärajoitukset. Lisättyäsi alennukset, klikkaa Vahvista-nappia. Sen jälkeen alennuksen tiedot näkyvät tuotesivulla.

Muista tallentaa tuotteen tiedot lisättyäsi alennuksen.

Määräalennuksen syöttäminen

Voit asettaa tuotteeseen ostomäärään perustuvan alennuksen valitsemalla kohdan Lisää > Määräalennus. Siitä avautuu valinta, johon voit asettaa määrät ja niitä vastaavat alennukset. Esimerksi siten, että vähintään 5kpl ostaville tulee 10% alennus.

Muista tallentaa tuotteen tiedot lisättyäsi alennukset.


5. Galleria

Galleria-toiminnon avulla voit lisätä tuotteisiin tuotekuvia ja videoita. Videot tulisi olla ensin ladattu youtube- tai vimeo-palveluun, josta ne voi liittää tuotteeseen.

Lisäys onnistuu kahdella eri tavalla:

  1. Voit klikata Lisää-nappia ja valita sen jälkeen Kuva tai Video. Kuvan voit valita sen jälkeen omalta tietokoneeltasi. Jos valitsit videon, tulee esille kenttä, johon voit syöttää videon url-osoitteen youtube- tai vimeo-palvelussa.
  2. Kuvia voit lisätä myös raahaamalla ne omalta koneeltasi. Avaa tietokoneellasi se kansio, jossa kuvat ovat. Valitse kuvat koneelta ja raahaa ne Galleria-kohtaan Finqussa.
Kuvien lisäys onnistuu myös raahaamalla tiedosto omalta koneelta.

Kuvien järjestäminen, esikatselu ja poisto

Kuvien järjestystä voi muuttaa raahaamalla. Kuvien poisto onnistuu klikkaamalla roskakori-ikonia kuvan päältä. Kuvia voi esikatsella klikkaamalla roskakorin vieressä olevaa esikatselu-ikonia.

Tuotteiden esikatselu ja poisto.

Tuotekuvien suositeltavat koot

Finqu-palvelu muodostaa tuotteesta automaattisesti eri kokoiset versiot verkkokauppaan tuotesivulle sekä erilaisiin tuotelistauksiin. Kuva pienennetään jo palvelimen päässä, minkä ansiosta sivuston latausaika pysyy pienenä.

Edellä mainitusta automatiikasta huolimatta tuotteisiin ladattavien kuvien laatuun kannattaa kiinnittää huomiot. Hyvä koko kuvalle on esimerkiksi 1920 x 1080 pikseliä, joka tunnetaan myös hd-tarkkuus-nimellä. Lataamalla tarpeeksi suuren kuvan, se näyttää terävältä myös silloin, jos asiakas suurentaa sen kaupassa isommaksi. Aivan mahdottoman suuria kuvia ei kuitenkaan kannata ladata. 4K-tarkkuus (4096×2160) on maksimi ja sitä suuremmat kuvat pienennetään sen suuruisiksi.


6. Tuotteen varastoarvo

Varasto-osiosta voit avata uudelle tuotteelle varastopaikan ja muokata aiemmin lisäämääsi varastoarvoa. Kun lisäät uutta tuotetta, varasto-kentät näkyvät tyhjinä ja niihin voit täydentää hyllypaikan, varaston hälytytysrajan ja varastoarvon. Mikäli tuotteen saldo menee hälytysrajan alle, saat sähköpostiin ilmoituksen vähissä olevasta saldosta (viestin voi tarvittaessa kytkeä pois päältä). Varatohälytykset näkyvät myös verkkokaupan hallinnan työpöydällä.

Varastopaikan avaaminen.

Kun olet tallentanut tuotteen, varaston tiedot näkyvät tuotteessa. Oikeassa laidassa olevalla kentällä voit muokata varastoarvoa. Huom: kenttä muuttaa varastoarvoa ylös- tai alaspäin. Eli jos saldo on nyt esimerkiksi 10 ja syötät kenttään 2 ja tallennat, varastoarvoksi tulee 12.

Aiemmin lisätyn varastopaikan tiedot tuotteessa.

Tuotteen nimeä klikkaamalla voit nähdä tarkemmat tiedot varastopaikasta ja muokata niitä. Jos haluat vaihtaa esimerkiksi tuotteen hyllypaikkaa tai hälytysrajaa, klikkaa tuotteen nimeä. Silloin tuote avautuu uuteen välilehteen selaimeesi ja siellä voit tehdä haluamasi muutokset ja lopuksi sulkea välilehden.

Piilota saldon loppuessa -valinnalla voit asettaa tuotteen menemään piiloon, kun saldo on 0 tai vähemmän.

Aseta tuotevalintakohtaiset varastosaldot -linkistä voit asettaa omat saldot tuotteen valinnoille, kuten eri ko’oille. Klikattuasi linkkiä sivulle tulee esille kentät, joihin voit syöttää kokokohtaiset saldot. Tuotevalintojen lisäämiseksi löydät ohjeen täältä: Tuotevalinnat


7. Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi-osiosta voit asettaa tuotteelle metatietoja, jotka vaikuttavat sivuston näkyvyyteen hakukoneissa, kuten Googlessa. Huomioithan, että sivujen hakukoneoptimointi-tiedot ovat vain osa sitä kokonaisuutta, jonka perusteella Google järjestää hakutuloksiaan. Näkyvyyteen vaikuttaa myös sivun muu sisältö, eli tuotekuvaus sekä tuotteen nimi sekä monet muut sivuston ulkopuolisetkin tekijät, joihin ei voi Finqu-palvelusta käsin vaikuttaa. Siitä huolimatta hakukoneoptimointi-kentät on syytä huolella täyttää, koska ne kertovat Googlelle tuotesivun sisällöstä.

Hakukone-otsikko- ja Hakukone-meta-kuvaus-kentille on olemassa suositellut pituudet. Merkkimäärästä näet, kuinka pitkän tekstin olet kirjoittanut ja oikean reunan vihreä / punainen pallura kertoo, onko tekstin pituus suositusten mukainen.

Hakukoneoptimoinnista löydät lisätietoa esimerkiksi Googlen hakukoneoptimoinnin aloitusoppaasta.

Hakukoneoptimointi-kentät kannattaa täyttää.

8. Linkitetyt tuotteet

Linkitetyt tuotteet -osiossa voit valita tuotteita, jotka jollain tavoin liittyvät kyseessä olevaan tuotteeseen. Liittyvät tuotteet näkyvät kaupassa pieninä kuvakkeina, joita klikkaamalla asiakas voi siirtyä vaihtoehtoiseen tuotteeseen. Tämä on hyvä esimerkiksi silloin, jos samaa tuotetta myydään parissa eri kokoisessa säkissä. Käytännössä ne ovat kuitenkin omia tuotteitaan (oma ean-koodi yms), mutta haluat, että asiakas voi helposti valita eri kokoisen vaihtoehdon. Samankaltaiset ja yhteensopivat tuotteet ovat nimensä mukaisesti samankaltaisia ja yhteensopivia. Ne näkyvät kaupassa tuotteen alla Samankaltaiset / Yhteensopivat otsikolla varustettuna. Se, miten tuotteet näkyvät käytännössä, voi vaihdella teemoittain. Kannattaakin käydä kurkkaamassa kaupassa, miltä ne näyttävät.

Linkitetyt tuotteet -osiosta voit esiellä esim yhteensopivia tuotteita.

9. Tuotevalinnat

Tuotevalinnat-osiosta voit liittää tuotteeseen erilaisia valikoita, kuten koko- tai värivalikon. Voit lisätä myös tekstikentän, johon asiakas voi kirjoittaa tekstiä. Tarkemman ohjeen tuotevalinnoista löydät täältä: Tuotevalinnat

Tuotevalinnat

10. Toimitus

Toimitus-osioon voit syöttää toimitukseen liittyviä tietoja. Niitä ovat tuotteen paino, mitat, toimittaja, toimitusaika sekä palautusaika.

Tuotteen paino ja mitat voivat vaikuttaa siihen, millä toimitustavoilla tuotetta voidaan toimittaa. Toimitustavat-ohjeessa kerrotaan tarkemmin toimitustapojen lisäämisestä ja muokkaamisesta.


11. Ostaminen

Ostaminen-osiosta voit määritellä tuotteelle minimi- ja maksimiostomäärät ja vaihtaa tuotteen yksikköä. Oletuksena tuotteen yksikkö on kpl, mutta sen voi muuttaa esimerkiksi kilogrammoiksi tai metreiksi.


12. Rajoitukset

Rajoitukset-kohdasta voit rajoittaa tuotteen myyntiä maakohtaisesti, toimitustavoittain tai asiakasryhmittäin. Lisäämäsi rajoitukset tulevat näkyville valikon alle ja voit niitä poistaa klikkaamalla ruksia rajoituksen kohdalta. Poistaminen onnistuu myös valikon kautta.


13. Arvostelut

Jos verkkokaupan tuotesivulla on käytössä Arvostelut-toiminto, voi asiakkaat kirjoittaa arvosteluja tuotteisiin. Arvostelun voi jättää vain sellainen asiakas, joka on rekisteröitynyt kauppaan ja joka on ostanut tuotteen kaupasta.

Tuotehallinnan arvostelut-osiossa voit nähdä asiakkaiden kirjoittamat tuotearvostelut. Jos haluat poistaa arvostelun, voit tehdä sen klikkaamalla arvostelun vieressä näkyvää roskakori-ikonia.


14. Liitetiedostot

Liitetiedostot-osiosta voit liittää tuotteisiisi tiedostoja. Tämä on kätevä toiminto esimerkiksi silloin, jos haluat tarjota asiakkaille ladattavaksi pdf-muotoisen esitteen tuotteista tai vaikka pdf-käyttöohjeen.

Klikkaamalla Lisää-nappia saat esille toiminnon, jonka avulla voit ladata tiedoston omalta koneeltasi tai valita jonkin aiemmin lataamistasi tiedostoista.


15. Tuotteen poistaminen

Tuotesivun alareunassa on Poista-nappi, jolla voit poistaa tuotteen. Huomioithan, että tuotteen poistaminen poistaa tuotteen kokonaan eikä sitä voi enää palauttaa takaisin. Se poistaa myös tuotteen varastohistorian ja voi näin ollen vaikuttaa raportteihinkin.

Mikäli et halua poistaa tuotetta kokonaan, voit myös arkistoida tuotteen. Arkistointi onnistuu tuotesivun yläreunasta klikkaamalla Arkistoi-painiketta.

Poistettua tuotetta ei voi palauttaa.