fbpx

Voit lisätä uusia tuotteita hallinnan kohdasta Tuotteet > Tuoteryhmät ja tuotteet > Lisää tuote.


Tuotteen nimi ja kuvaus

Verkkokaupan myynnin kannalta on tärkeää, että tuotteen nimi ja tuotekuvaus ovat kunnossa. Kannattaa miettiä, millä sanoilla asiakkaat tuotteita hakevat ja mitä asiakkaat haluavat tuotteesta tietää. Vastaamalla kysymyksiin palvelet asiakasta ja asiakas todennäköisesti lisää tuotteen ostoskoriin saatuaan tarvittavat tiedot tuotteen ominaisuuksista.

Hyvä tuotekuvaus on myös Googlen kannalta hyvin tärkeä asia, koska sivun sisältö vaikuttaa siihen, millä hakusanoilla tuotteesi löytyy Googlen hakutuloksista.


Tuotetiedot

Tuotteen tiedot on jaettu eri osioihin (perustiedot, lisätiedot, tuotevalinnat, varastot, alennukset, linkitetyt tuotteet). Suurin osa tuotteen tiedoista onkin suhteellisen selviä, mutta alta löydät listan, mitä eri kentät tuotetiedoissa tarkoittavat.


Perustiedot

Kentän nimiMitä tarkoittaa
NimiAsiakkaille näkyvä tuotteen nimi.
JulkaistuJulkaistu-valikosta voit valita, onko tuote julkaistu, piilotettu vai esittelytuote. Esittelytuote näkyy kaupassa, mutta sitä ei voi ostaa verkkokaupan kautta.
TuoteryhmäTuoteryhmä tai tuoteryhmät, joissa tuote sijaitsee. Kirjoita tuoteryhmän nimi kenttään ja valitse haluamasi ryhmä esiintulevasta pudotusvalikosta. Mikäli ryhmää ei vielä ole olemassa, voit lisätä uuden kirjoittamalla ryhmän nimen ja painamalla sen jälkeen enter-näppäintä.
GTIN-koodi (EAN, ISBN)Tähän voi laittaa tuotteen ean-koodin tai muun vastaavan tunnisteen. EAN-koodi kannattaa syöttää, jos sellainen on saatavilla, koska tuolloin voit helposti viivakoodinlukijalla lisätä uusia tuotteita varastoon tai myydä tuotteita myymälässä.
ValmistajaTuotteen valmistaja. Voit lisätä uuden valmistajan klikkaamalla +-merkkiä valikon reunasta.
Paino ja yksikköAseta tuotteen paino ja valitse painon yksikkö.
Leveys, korkeus, syvyys ja yksikköAseta tuotteen mitat ja valitse mittojen yksikkö.
HintaperusteValitse, asetatko tuotteen myyntihinnan kiinteästi vai teetkö ostohintaan perustuvan katelaskennan.
Veroton hintaTuotteen hinta ilman arvonlisäveron osuutta.
HintaTuotteen hinta sisältäen arvonlisäveron.
VeroValitse tuotteessa käytettävä arvonlisävero. Voit lisätä uuden alv:n klikkaamalla +-merkkiä valikon reunasta.
Kuvat ja videotValitse tuotekuvat omalta tietokoneeltasi. Videot-kohdasta voit liittää tuotteeseen youtube- tai vimeo-videoita.
Lyhyt ja pitkä tuotekuvausKirjoita asiakkaille näkyvä tuotekuvaus. Normaalin, eli pitkän tuotekuvauksen lisäksi voit kirjoittaa lyhyen tuotekuvauksen (esim. tietyt tekniset ominaisuudet).
Hakukone meta-kuvausKirjoita hakukoneille näkyvä tuotesivun kuvausteksti. Hyvä pituus meta-kuvaukselle on noin 150 – 160 merkkiä.
HakusanatTähän kenttään voit kirjoittaa tuotteeseen liittyviä hakusanoja pilkulla eroteltuina. Näiden hakusanojen perusteella asiakas voi hakea tuotetta kaupasta. Kaupan tuotehaku hakee toki myös tuotteen nimen perusteella.

Lisätiedot

Kentän nimiMitä tarkoittaa
ToimitusaikaValitse tuotteen toimitusaika. Voit lisätä uuden ajan klikkaamalla +-merkkiä.
PalautusaikaMahdollinen normaalista poikkeava palautusaika, jonka sisällä asiakas voi purkaa kaupan ja palauttaa tuotteen kauppiaalle.
ToimittajaTähän voit asettaa tuotteen toimittajan.
Minimi ostomääräMinimimäärä, jonka asiakas voi ostaa ko. tuotetta.
Maksimi ostomääräMaksimimäärä, jonka asiakas voi ostaa ko. tuotetta.
Sivun otsikkoTuotesivun otsikko hakukoneita varten.
Sivun nimi url-osoitteessaSelaimen osoiterivin lopussa näkyvä sivun nimi. Älä kirjoita tähän kenttään kauppasi koko osoitetta, vaan ainoastaan se, minkä haluat näkyvän osoitteen lopussa (esim seuraavasti: punaiset-saappaat).
Valitse maat joissa tuote ei ole myynnissäTämä rajaa kassalta pois ne toimitusmaat, joihin tuotetta ei voida toimittaa.
Valitse toimitustavat joilla tuotetta ei voida toimittaaTämä rajaa kassalta pois ne toimitustavat, joilla tuotetta ei voida toimittaa.
Valitse asiakasryhmät, joissa tuote ei ole myynnissäTämä piilottaa tuotteen valituilta asiakasryhmiltä. Jos tämä on valittu, tuote ei näy myöskään sellaisille asiakkaille, jotka eivät ole kirjautuneet sisälle kauppaan.

Tuotevalinnat

Tuotevalintojen avulla voit lisätä yksittäiseen tuotteeseen erilaisia valintoja, kuten esimerkiksi väri- tai kokovalikon. Voit lisätä myös kyllä/ei -valintaruudun tai tekstikentän johon asiakas voi kirjoittaa omavalintaisen tekstin.

Ohje tuotevalintojen muokkaamiseksi


Varastot

Varastot-osiosta voit avata tuotteelle varastopaikan tai voit tarkastella aiemmin lisättyjä varastoarvoja. Varastoarvojen muokkaaminen tapahtuu varastohallinnasta, johon voit siirtyä klikkaamalla sivulla näkyvää Muokkaa saldoa -nappia.

Ohje varaston hallintaan


Alennukset

Alennukset-osiosta voit lisätä tuotteisiin alennuksia tai ostomäärään perustuvia alennuksia.

Alennuksen lisääminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

  1. Aseta alennuksen tiedot kenttiin ja lisää alennukseen mahdolliset rajaukset (myyntikanava / maa / asiakasryhmä).
  2. Klikkaa Lisää alennus-nappia (alennuksen tiedot tulee näkyville kenttien alapuolelle).
  3. Tallenna vielä lopuksi tuotteen tiedot oikealta ylhäältä Tallenna-napista.

Määräalennuksen lisäys tapahtuu samalla menetelmällä. Muistathan aina klikata Lisää alennus-nappia ja Tallenna-nappia, jotta alennukset tallentuvat oikein

Jos haluat alentaa useiden tuotteiden hintoja samanaikaisesti, voit tehdä sen yleisen alennuksen avulla. Yleisessä alennuksessa voit rajata alennuksen tietyn tuoteryhmän, asiakasryhmän, maan tai myyntikanavan mukaan.

Ohje yleisistä alennuksista


Linkitetyt tuotteet

Linkitetyt tuotteet -osiosta voit linkittää tuotteita keskenään. Tämä auttaa asiakasta löytämään juuri oikean tuotteen kaupasta, jos kaupassasi on paljon samankaltaisia tuotteita.

Linkityksen voi tehdä kolmella eri tavalla. Alla tarkempaa infoa siitä, mitä ne tarkoittavat käytännössä.

  • Liittyvät tuotteet tarkoittavat lähes samoja tuotteita pienillä eroilla. Jos myyt esimerkiksi kahta paitaa hieman eri värityksellä, voit liittää ne toisiinsa tästä. Värivalikot voi tehdä myös saman tuotteen sisään hyödyntämällä tuotevalintoja.
  • Samankaltaiset ja yhteensopivat ovat nimensä mukaisesti samankaltaisia tai yhteensopivia. Esimerkiksi tuotteen lisävarusteet voisivat olla tällaisia.
avainlippu

Kotimaista osaamista - Finqu on Avainlippu-palvelu

© 2019 Finqu Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot / Tietosuojaseloste