fbpx

Ohjeet

Ulkoasun muokkaus

Verkkokaupan ulkoasun muokkauksesta voit muokata teeman värejä, lisätä kauppaan oman logon sekä muokata monia muita ulkoasuun liittyviä asioita. Alla kerromme tarkemmin siitä, mistä löydät ulkoasun muokkauksen ja mitä eri toimintoja sieltä löytyy. Youtubesta löytyy myös pikaohje ulkoasuun (linkki alla).

Video-ohje YouTubessa


Ulkoasun muokkaukseen siirtyminen

Finqun hallinnassa on vasemmalla kohta Teema ja sivut > Teema > Muokkaa ulkoasua, josta pääset muokkaamaan käytössäsi olevan teeman ulkoasua. Teemaa on myös mahdollista vaihtaa, jos haluat. Toisen teeman voi valita ja ottaa käyttöön Teemakirjasto-osiosta.

Ulkoasun muokkaus
Ulkoasun muokkaus löytyy kohdasta “Teema ja sivut > Teema > Muokkaa ulkoasua”

Logon vaihtaminen

Ulkoasussa on normaalisti ylhäällä paikka logokuvalle. Sen pääset vaihtamaan klikkaamalla Muokkaa-nappia logon päältä. Oikealle tulee esille valikko, josta voit valita kuvan ja tallentaa sen oikealta alhaalta.

Logon vaihtaminen
Logon vaihtaminen verkkokaupan yläreunaan

Värien ja taustakuvien muokkaus

Verkkokaupan värejä voit muokata oikealla sijaitsevasta valikosta. Värin voi syöttää käsin tai värikoodilla (hex tai rgba). Väristä on mahdollista tehdä myös läpinäkyvä värivalitsimen alla olevasta liukukytkimestä.

Värien muokkaaminen
Värejä voi muokata oikealla sijaitsevasta valikosta.
Läpinäkyvyyden valinta
Voit asettaa värille läpinäkyvyyden liukukytkimestä.

Vasen valikko

Ulkoasun muokkauksessa on vasemmalla valikko, josta voit ottaa kaupan esikatseluun, valita muokattavan sivupohjan, muokata järjestelmäsivujen asetuksia, käännöksiä, lähdekoodia tai vaihtaa teemaa.

Ulkoasun muokkauksen vasen valikko
Ulkoasun muokkauksen vasen valikko

Voi olla, että vasen valikko ei näy, jos käytössäsi on pienempi näyttö. Esimerkiksi monessa kannettavassa tietokoneessa kyseinen valikko on piilossa. Jos et näe vasenta valikkoa, saat sen esille klikkaamalla menu-ikonia sivun vasemmasta ylänurkasta.

Vasemman menun avaus
Vasen menu avautuu vasemmasta ylänurkasta.

Oikean ylänurkan toiminnot

Oikealla ylhäällä on toiminnot, joista voit päivittää teeman, vaihtaa muokattavaa kieltä, tutustua ohjeisiin tai poistua ulkoasun muokkauksesta.

Oikean ylänurkan valikko
Oikean ylänurkan toiminnot

Valikon muokkaaminen

Verkkokaupan yläosassa on normaalisti valikko, josta asiakas voi siirtyä eri sivuille nettikaupassa. Valikossa voi olla linkkejä tavallisiin sivuihin (esim etusivu tai yhteystiedot). Ylhäällä olevaan valikkoon voi lisätä myös tuoteryhmiä. Oletuksena kaupan valikossa on käytössä Navigaatio – sivut -niminen moduli, joka listaa kaikki kaupan sivut. Voit sen kuitenkin halutessasi poistaa ja lisätä tilalle juuri sellaiset navigaatiot kuin haluat. Navigaatioita on neljä erilaista (ks kuva alla):

  • Navigaatio-valikkoon voit itse määritellä siinä näytettävät linkit. Linkit voivat olla sivuja, tuoteryhmiä, yksittäisiä tuotteita tai järjestelmäsivuja.
  • Navigaatio linkit -valikolla voit lisätä linkin ulkopuoliselle sivustolle, esimerkiksi yrityksesi tai yhteistyökumppanisi sivuille.
  • Navigaatio sivut -valikko listaa automaattisesti kaikki kauppaan lisätyt sivut.
  • Navigaatio tuoteryhmät -valikko on hyvä silloin, jos sinulla on useita tuoteryhmiä, jotka haluat näyttää kaupan yläreunassa yhdessä isossa menussa.
Uuden valikon lisääminen
Uuden navigaation lisääminen

Kun luot valikoita, voit myös järjestellä niissä olevia linkkejä raahaamalla.

Jos raahaat vähän oikealle, saat tehtyä alavalikoita. Alla olevassa kuvassa on järjestetty tuoteryhmät-navigaatiota loogisiksi kokonaisuuksiksi. Samalla tavoin voit järjestää linkkejä myös Navigaatio-modulissa. Kannattaa rohkeasti kokeilla järjestää, tallentaa ja sitten ottaa kauppa esikatseluun vasemmasta valikosta.

Linkkien järjestäminen
Voit luoda alavalikoita raahaamalla vähän oikealle.

Muiden moduleiden lisääminen ulkoasuun

Navigaatioiden lisäksi kaupassa voi käyttää lukuisia muitakin moduleita, kuten tekstiä, kuvia, sosiaalisen median liitännäisiä. Ulkoasussa on useita Muokkaa-painikkeita, josta voit niitä lisätä kauppasi sivuille. Voit lukea modulien sisällöstä tarkemmin Ulkoasun modulit -ohjeesta.