Uudelleenohjauksella tarkoitetaan kävijän ohjaamista url-osoitteesta toiseen url-osoitteeseen. Esimerkiksi: sivusto.com/vanhaosoite ohjataan osoitteeseen sivusto.com/uusiosoite

Uudelleenohjauksia tarvitaan esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

• Siirrät verkkokauppasi toisesta palvelusta Finquun.
  • Vaihdat verkkokaupan url-rakennetta kaupan julkaisun jälkeen. Url-rakennetta voi muuttaa kohdasta Asetukset > Perustiedot > URL-rakenne.
  • Poistat tuotteen / tuoteryhmän ja haluat ohjata vanhan poistuneen url-osoitteen uuteen.

Uudelleenohjauksien lisääminen

1. Mene kohtaan Asetukset > Perustiedot.
  2. Klikkaa sivun alareunassa olevaa Määritä uudelleenohjaukset -painiketta.
  3. Klikkaa sivun yläreunasta Lisää-painiketta.
  4. Kirjoita kenttiin vanha ja uusi osoite ja tallenna.
Uudelleenohjauksen lisäys verkkokauppaan
Kirjoita uudelleenohjausta lisättäessä kenttiin vain osoitteen loppuosa.

Uudelleenohjauksien lisääminen CSV:llä

Voit lisätä uudelleenohjauksia myös csv-tiedoston avulla. Se on huomattavasti helpompaa, jos uudelleenohjattavia osoitteita on suuri määrä.

Uudelleenohjaus-csv muodostetaan seuraavalla tavalla:

vanhaosoite,uusiosoite
vanhaosoite2,uusiosoite2
jne...

Eli jokainen uudelleenohjaus omalle riville ja vanha ja uusi osoite eritellään pilkulla.

Csv-tiedoston lataaminen onnistuu samasta paikasta, josta uudelleenohjauksia lisätään käsin (ks ohje yläpuolella). Klikkaa vain yläreunasta Lisää-painikkeen sijasta Lisää CSV -painiketta.

Uudelleenohjauksien poistaminen

Uudelleenohjauksien poistaminen onnistuu massatoiminnon avulla. Valitse listasta poistettavat uudelleenohjaukset ja sen jälkeen klikkaa listan yltä Massatoiminnot > Poista ja lopuksi vahvista vielä poisto klikkamalla oikealta ylhäältä Poista-nappia.