fbpx

Ohjeet

Varastonhallinta

Finqussa on monipuolinen varastohallinta, jonka avulla on helppo seurata ja päivittää tuotteiden varastoarvoja.

Kun tuotteelle asetetaan varastoarvo, se alkaa seuraamaan varastoa. Mikäli tuotteillasi ei ole tiettyä varastoarvoa (esimerkiksi mittatilauksesta tehtävät vaatteet), niin silloin varastoista ei tarvitse välittää. Jos tuotteelle ei ole asetettu varastoarvoa, sitä voi ostaa kaupasta rajattomasti.

Huom: Osa ohjeessa esitellyistä toiminnoista voi edellyttää Laaja varastohallinta -ominaisuutta.

Video-ohje YouTubessa


Varastopaikan avaaminen

Jos haluat, että tuote seuraa varastoa, sille tulee avata varastopaikka. Varastopaikan voi avata joko tuotteelle yleisesti tai erikseen tuotteen valinnoille (esim väri tai koko).

Varastopaikan voi avata kahdesta eri kohdasta:

A. Varastopaikan avaus tuotteen tiedoista:
Tuotteen varastopaikan voi avata tuotteesta menemällä Varastot-osioon. Siellä näkyy kentät, joihin voit syöttää hyllypaikan, hälytysrajan sekä varastoarvon. Hälytysraja hälyttää sähköpostitse, mikäli saldo on alle hälytysrajan.

B. Varastopaikan avaus “Tuotteet > Varasto” -osiosta:
Varastoja varten on olemassa kokonaan oma varastonhallinta, jonka löydät vasemman menun kohdasta Tuotteet > Varasto. Varastosta löytyy oikealta ylhäältä Avaa varastopaikka -nappi, josta pääset etsimään tuotteita ja asettamaan niille saldoja.


Varastotapahtumat ja lisätiedot

Varastohallinnassa (Varasto-kohta vasemmassa menussa) on jokaisen tuotteen kohdalla Yksityiskohdat ja Avaa lisätiedot -linkit.

Yksityiskohdat-linkistä saat esille tuotteen varastohistorian. Sieltä voit nähdä, miten tuotteen saldo on muuttunut ja missä tilauksissa tuotteita on ostettu ja mihin keskeneräisiin ostoskoreihin tuotetta on varattuna.

Avaa lisätiedot -linkistä voit puolestaan tarkastella tuotteen varastopaikan tarkempia tietoja. Seuraavasta taulukosta näet, mitä varastopaikan tiedot käytännössä tarkoittavat:

Hälytysraja Jos saldo menee tämän rajan alle, saat varoituksen palvelun etusivulla ja sähköpostitse. Sähköpostivaroituksen voit halutessasi kytkeä pois päältä kohdasta tilin ilmoitusasetuksista. Ilmoitusasetukset löydät klikkaamalla profiilikuvaa oikealta ylhäältä ja sen jälkeen Tilin asetukset ja sitten Ilmoitukset.
Hyllypaikka Voit merkitä tuotteen hyllypaikan varastotietoihin, mistä on apua tuotteiden keräilyssä. Hyllypaikka tulee näkymään pakkauslistassa, jonka voi tulostaa saapuneen tilauksen tiedoista käsin.
Ostohinta Tähän kenttään voit asettaa tuotteen ostohinnan, kun lisäät varastoon uusia tuotteita.
Inventaarihinta Inventaarihintaan voit asettaa erillisen tuotteen inventaarihinnan.
Siirto toiseen varastoon Jos Finqu-tililläsi on useita varastoja, voit siirtää tuotteen varastoarvoa varastosta toiseen.
Poista Tästä voit poistaa tuotteen varastopaikan kokonaan.

Huom: Varastopaikan poistaminen poistaa myös tuotteen varastohistorian ja sen jälkeen tuotetta voi ostaa kaupasta rajattomasti.