Tässä ohjeessa kerromme verkkokaupan Vakio-kassasivun asetuksista.

Jos käytät verkkokaupassasi Klarna Checkout -palvelua, siirry ohjeeseen Klarna Checkoutin asetukset.

Kassan asetuksien muokkaaminen

Vakio-kassan asetuksia voit muokata menemällä verkkokaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Kassa.

Alla luettelo eri asetuksista ja selitys, mitä asetus käytännössä muuttaa.

AsetusMitä tarkoittaa
TaustakuvaVerkkokaupan kassan taustakuva.
TeemaVerkkokaupan kassan värimaailma (nappien taustaväri ja linkkien väri).
Maksutapojen näyttäminenTästä voit valita, näytetäänkö kaikki maksutavat vai vain ne, jotka asiakas voi valita.

Jos valitset “Kaikki” ja osa maksutavoista ei ole asiakkaalle saatavilla, niin silloin asiakkaalle näkyy selitysteksti, miksi toimitustapaa ei voi valita.

Jos toimitustapoja on todella paljon ja ne vaihtelevat tilanteen mukaan, on suositeltavaa valita niin, että näkyy vain saatavilla olevat. Se on asiakkaalle helpompi niin.
Toimitustapojen näyttäminenTämä on käytännössä sama asia kuin tuossa yllä maksutapojen kanssa.
Etusetelin lunastusTästä voit valita, pystyykö asiakas lunastamaan etusetelin (alennuskupongin) kassalla.
Hyväksy useampi etuseteli kassallaJos asiakas voi lunastaa etusetelin, tästä voit valita lisäksi sen, pystyykö asiakas käyttämään useamman etusetelin samanaikaisesti.
Vaadi asiakkaalta hyväksyntä henkilötietojen käsittelyynTämän valitsemalla kassalla näkyy heti yhteystietojen jälkeen ruksi, jolla asiakas voi hyväksyä henkilötietojen käsittelyn ennen tietojen tallennusta verkkokaupan keskeneräiseen ostoskoriin.

Tämä lisää kassalle myös linkin kaupan tietosuojaselosteeseen. Tietosuojaselosteen voi lisätä kauppaan kohdasta Asetukset > Perustiedot > Tietosuojaseloste.
Näytä uutiskirjeen tilausTästä voit valita, pystyykö asiakas tilaamaan verkkokaupan uutiskirjeen tilausta tehdessään
SkriptitTähän voit syöttää omia skriptejä (esim. Google Analytics -seuranta). Skriptejä voi syöttää etusivulle (se sivu, jossa asiakas täyttää yhteystiedot yms) tai vaihtoehtoisesti kiitossivulle (se sivu, joka näkyy asiakkaalle, kun tilaus on valmis).
ToimitusehdotTähän syötetään toimitusehdot, jotka näkyvät verkkokaupan kassalla. Toimitusehdot on hyvä lisätä myös kaupan puolelle erillisenä sivuna (kohdasta Teemat ja sivut > Sivut).
PeruutusoikeusTähän syötetään asiakkaan peruutusoikeuteen liittyvä informaatio. Ulkomaille myydessä voi olla mahdollista, että toimitusmaan lainsäädäntö edellyttää erillistä asiakkaalle näytettävää tietoa peruutusoikeudesta ennen tilauksen tekoa. Kannattaa tutustuakin tarkasti kohdemaiden säännöksiin näiden osalta.