Tässä ohjeessa kerromme, miten voit muokata verkkokaupan kassasivun asetuksia. Sieltä voit vaikuttaa esimerkiksi siihen, sallitaanko asiakkaalle vaihtoehtoinen toimituosoite tai voiko asiakas tilata verkkokaupan uutiskirjeen.

Vakio-kassan asetuksia voit muokata menemällä verkkokaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Kassa.

Huom: Jos käytössäsi on Klarna Checkout -maksupalvelu, voit muokata kassan toimintaa myös suoraan Klarnan kautta, eli kohdasta Asetukset > Maksutavat > Klarna. Tarkempaa tietoa Klarna-maksutavasta ja sen asetuksista löydät Maksutavat-ohjeesta.

Kassan asetukset

Alla luettelo eri asetuksista ja selitys, mitä asetus käytännössä muuttaa.

AsetusMitä tarkoittaa
TaustakuvaVerkkokaupan kassan taustakuva.
TeemaVerkkokaupan kassan värimaailma (nappien taustaväri ja linkkien väri).
Maksutapojen näyttäminenTästä voit valita, näytetäänkö kaikki maksutavat vai vain ne, jotka asiakas voi valita.

Jos valitset “Kaikki” ja osa maksutavoista ei ole asiakkaalle saatavilla, niin silloin asiakkaalle näkyy selitysteksti, miksi toimitustapaa ei voi valita.

Jos toimitustapoja on todella paljon ja ne vaihtelevat tilanteen mukaan, on suositeltavaa valita niin, että näkyy vain saatavilla olevat. Se on asiakkaalle helpompi niin.
Toimitustapojen näyttäminenTämä on käytännössä sama asia kuin tuossa yllä maksutapojen kanssa.
Etusetelin lunastusTästä voit valita, pystyykö asiakas lunastamaan etusetelin (alennuskupongin) kassalla.
Hyväksy useampi etuseteli kassallaJos asiakas voi lunastaa etusetelin, tästä voit valita lisäksi sen, pystyykö asiakas käyttämään useamman etusetelin samanaikaisesti.
Vaadi asiakkaalta hyväksyntä henkilötietojen käsittelyynTämän valitsemalla kassalla näkyy heti yhteystietojen jälkeen ruksi, jolla asiakas voi hyväksyä henkilötietojen käsittelyn ennen tietojen tallennusta verkkokaupan keskeneräiseen ostoskoriin.

Tämä lisää kassalle myös linkin kaupan tietosuojaselosteeseen. Tietosuojaselosteen voi lisätä kauppaan kohdasta Asetukset > Perustiedot > Tietosuojaseloste.
Näytä uutiskirjeen tilausTästä voit valita, pystyykö asiakas tilaamaan verkkokaupan uutiskirjeen tilausta tehdessään
Salli erillinen toimitusosoiteTästä valitaan, voiko asiakas tilata tuotteet johonkin muuhun kuin maksajan osoitteeseen.
Sallitut asiakkuustypitTästä valitaan, voiko tilauksia tehdä yksityishenkilöt, yritykset vai molemmat edellä mainituista
SkriptitTähän voit syöttää omia skriptejä (esim. Google Analytics -seuranta). Skriptejä voi syöttää etusivulle (se sivu, jossa asiakas täyttää yhteystiedot yms) tai vaihtoehtoisesti kiitossivulle (se sivu, joka näkyy asiakkaalle, kun tilaus on valmis).
ToimitusehdotTähän syötetään toimitusehdot, jotka näkyvät verkkokaupan kassalla. Toimitusehdot on hyvä lisätä myös kaupan puolelle erillisenä sivuna (kohdasta Teemat ja sivut > Sivut).
PeruutusoikeusTähän syötetään asiakkaan peruutusoikeuteen liittyvä informaatio. Ulkomaille myydessä voi olla mahdollista, että toimitusmaan lainsäädäntö edellyttää erillistä asiakkaalle näytettävää tietoa peruutusoikeudesta ennen tilauksen tekoa. Kannattaa tutustuakin tarkasti kohdemaiden säännöksiin näiden osalta.