fbpx

Ohjeet

Verkkokaupan perustiedot

Viimeistään ennen verkkokaupan julkaisua on hyvä tarkistaa, että verkkokaupan perustiedot ovat kunnossa. Verkkokaupan perustietoihin voit asettaa mm. verkkokaupan nimen, logon sekä yhteystiedot.

Verkkokaupan perustietoihin löydät kaupan hallinnasta kohdasta Asetukset > Perustiedot.


Seuraavista taulukoista voit nähdä, mitä eri perustiedot tarkoittavat:

Myyntikanava

Myyntikanavan nimiVerkkokaupan nimi, joka näkyy mm. kaupan viesteissä, tulosteissa sekä Google-haussa.
Julkaisun tilaTästä valitaan, onko kauppa julkaistu, esittelytilassa vai suljettu. Esittelytilassa kauppa on esillä netissä, mutta tuotteita ei voi ostaa.
PääverkkotunnusTästä valitaan, mikä on kaupan pääverkkotunnus. Jos kaupalla on useita verkkotunnuksia, mutta ohjaavat tähän osoitteeseen.
FaviconFavicon on pieni ikoni, joka näkyy asiakkaalle selaimen välilehdessä. Lisäinfoa löytyy esim täältä Wikipedian Favicon-artikkelista.

Kaupan yhteystiedot

LogoVerkkokaupan logo näkyy viesteissä, tulosteissa sekä kaupan kassalla sivun yläreunassa.
Kaupan nimiKaupan nimi.
Muut yhteystidotEtunimi, sukunimi yms. kenttiin voit täyttää verkkokauppasi yhteystiedot, jotka näytetään kaupan asiakkaille mm. kaupan kassalla sekä asiakkaille menevissä viesteissä / tulosteissa.


Verkkokaupan toimintaan vaikuttavat asetukset

Aika, johon saakkaa tuote korostetaan uutuudeksiJos laitat esim. 28, tuote näytetään kaupassa uutuustuotteena 28 päivää tuotteen lisäämisen jälkeen.
Session kestoSession kesto tarkoittaa kaupan istunnon kesto. Kaupan istunto alkaa silloin, kun asiakas laittaa ensimmäisen tuotteen koriin. Aika alkaa alusta aina kun kävijä tekee jotain, esim. siirtyy sivulta toiselle. Session pituus asetetaan minuutteina Tunti = 60 minuuttia, Vuorokausi = 1140 minuuttia, Viikko = 7980 minuuttia, jne…
Tuotteiden varausaikaTähän kohtaan voit määritellä sen ajan kuinka kauan tuotetta varataan asiakkaalle. Mikäli asiakas ei tee sivustolla mitään varausajan sisällä, tuote vapautuu muiden ostettavaksi. Oletuksena varausaika on 15 minuuttia, mutta sitä voi halutessaan pidentää. 15 minuuttia lyhyemmäksi varausaikaa ei voi asettaa.
Tuoteryhmän tuotteiden järjestäminenTästä voit valita tuotteiden oletusjärjestyksen kaupassa (hallinnan järjestys, nimi, luontipäivämäärä, viimeksi muokattu).
ValuuttaValuutta-valikosta voit valita kaupan oletusvaluutan. Asiakas voi itsekin vaihtaa valuuttaa, jos rekisteröi asiakastilin kauppaan. Rekisteröinnissä kysytään valuuttaa erikseen.
Huomioi alennukset tuotevalinnoissaTästä voit valita, vaikuttaako tuotekohtaiset alennukset erikseen määriteltyihin tuotevalintojen (esim. väri / koko) hintoihin.
Google reCAPTCHA Site key / Secret
Kentät, joiden avulla voit ottaa kaupan lomakkeissa käyttöön Googlen reCAPTCHA -palvelun.

Ohje Google reCAPTCHA:sta
Estä rekisteröintiTästä kohdsata voit halutessasi estää asiakkaita rekisteröimästä uusia asiakastilejä kauppaan.
Estä kirjautuminenTästä kohdasta voit estää rekisteröityneitä asiakkaita kirjautumasta kauppaan.
Käytä vahvistussivuaTämä lisää kauppaan K-18 -ilmoituksen, jossa tulee vahvistaa olevansa täysi-ikäinen ennen sivustolle siirtymistä.
Salli analytiikkaTästä voit vaikuttaa siihen, kerääkö verkkokauppasi kävijöistä tietoa, jotka näkyvät kaupan analytiikassa.
Kunnioita selaimen do not track -pyyntöäSelaimissa on asetus, jolla voi estää sivustoja seuraamasta kävijää. Tämä selaimen päässä oleva asetus kuitenkin edellyttää, että sivusto kunnioittaa asetusta. Mikäli haluat, että sivustosi kunniottaa asiakkaan selaimen asetusta olla seuraamatta, ota tämä valinta käyttöön. Lisätietoa do not trackista löydät esimerkiksi täältä wikipediasta: https://en.wikipedia.org/wiki/Do_Not_Track
Täytä kirjautuneen asiakkaan tiedot automaattisesti tilaukseenJos tämä on valittuna, kauppa täyttää kirjautuneen asiakkaan tiedot automaattisesti tilauksen yhteystietoihin verkkokaupan kassasivulla.

Rajoitukset

Ei ole käytettävissä seuraavissa maissaTästä kohdasta voit estää tiettyjen maiden asiakkaita tekemästä tilausta kauppaan.
Käytettävissä kielilläTästä voit valita, mitä kieliversioita kaupassa on käytössä.

Asiakasryhmät kaupassa

AsiakasryhmätTästä kohdasta kohdasta voit valita, mitkä asiakasryhmät ovat käytössä myyntikanavassa.
LiitäJos Liitä-asetus on käytössä, kaikki rekisteröityjät liitetään automaattisesti kyseisen ryhmän jäseniksi.

Varastot

Varastot -valikosta voit valita, mitä varastoa kauppa käyttää. Oletuksena Finqussa on vain yksi varasto, mikä riittää useimpiin tarpeisiin.


Tuotesyötteet: hintaseuranta ja shopalike

Syötteet-kohdasta löydät linkit Hintaseurannan ja ShopAliken syötteisiin. Nämä edellyttävät, että käytössäsi on vastaavien palveluiden laajennukset.

Ohje Hintaseurannasta ja Shopalikesta


Verkkokaupan käyttöehdot

Verkkokaupan asetuksien alareunasssa on käyttöehdot-kohta, johon voit täyttää verkkokaupan käyttöehdot. Asiakkaan tulee hyväksyä nämä käyttöehdot rekisteröityessään kaupan asiakkaaksi.


Url-rakenne

Url-rakenne kohdasta voit vaikuttaa siihen, miltä kaupan url-osoitteet näyttävät. Url-osoite on se, mitä selaimen osoiterivillä lukee (esim kauppasi.com/tuote/tuotteen-nimi)

HUOMAA: URL-rakenteen vaihtaminen voi vaikuttaa haitallisesti kaupan hakukonenäkyvyyteen, jos kauppa on jo ollut julkaistuna ja Google on indeksoinut kaupan url-osoitteet. Mikäli vaihdat url-rakennetta jälkeenpäin, kaupan osoitteet on hyvä uudelleenohjata uusiin osoitteisiin.

Ohje Uudelleenohjausten lisäämiseksi