fbpx

Ohjelmistopäivitys

 

Julkaisu tapahtuu huomenna pe 30.11. aamun ja aamupäivän aikana. Tänä aikana verkkokaupat ja myymälän kassa toimivat normaalisti, eli päivitys ei aiheuta häiriöitä asiakkaiden ostosten tekemiseen & myyntiin. Tämä on meistä erittäin tärkeä asia joulumyyntien ollessa täydessä käynnissä.

Hallinnan puolella sen sijaan saattaa esiintyä lyhyitä huoltokatkoja, joiden aikana hallinta ei ole käytettävissä. Tällä tavalla varmistamme sen, ettei tietoja jää tallentumatta muutosten aikana. Pyrimme pitämään katkokset mahdollisimman lyhyinä, jotta häiriön vaikutus on vähäinen. Pahoittelemme päivityksen tekemistä työaikana ja katkoksista mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

—–

Päivityksen sisältö

Päivitys tulee pitämään sisällään uusia ominaisuuksia ja myös vanhojen hyväksi havaittujen ominaisuuksien edelleen parantamista. Seuraavassa tarkemmin sisällöstä.

Tilauksen tulosteiden massatulostus

Massatulostusta on kehitetty eteenpäin ja nyt tilausten tulosteet muodostuvat yhdelle pdf-tiedostolle. Tämä tekee tulostamisesta helppoa. Lisäsimme mukaan vielä informaatiota siitä, mitä on tulostettu, jotta pysyt ajan tasalla. 

Kaikista selaimista ei valitettavasti löydy tukea massatulostukselle, mutta useimmilla suosituilla selaimilla tämä ominaisuus toimii. Kun käytössäsi on IE tai Safari-selain, voi olla, ettei massatulostus toimi. Silloin tulostuksen saa toimimaan vaihtamalla esimerkiksi Chrome-selain käyttöön.

Massatoiminto varastopaikkojen poistamiseen

Lisäsimme massatoiminnon varastopaikkojen poistamiselle. Se helpottaa huomattavasti tuotteiden poistamista, kun tuotteita on paljon. Tässä yhteydessä on hyvä huomioida se, että poistaminen poistaa mm. tuotteelle kerääntyneen varasto- ja ostohistorian.

Verkkokaupan ulkoasun muokkaus ja sivujen hallinta

Verkkokaupan ulkoasun muokkaukseen ja sivujen hallintaan on tehty laaja päivitys.

Ulkoasun muokkauksen käytettävyyttä on parannettu kymmenillä pienillä hienosäädöillä ja siirtämällä toimintoja oikeisiin paikkoihin. Nyt toiminnot löytyvät entistä nopeammin ja loogisilta paikoilta, eivätkä ne ole muutaman klikin takana piilossa. Samalla muokattavuutta editorilla on parannettu ja toisaalta lähdekoodin muokkaamista laajennettu poistamalla rajoituksia. Myös eri teemojen hallinta on huomattavasti vanhaa mutkattomampaa.

Sivujen hallinta on eriytetty omaksi osioksi ja nyt sitä ei enää sotke ulkoasun muokaukseen. Aiemmin nämä olivat yhdessä ja se aiheutti usein sekaannusta siitä, että onko muokkaamassa sivua vai ulkoasua. Sivujen hallinnan käytettävyys on muutoksen jälkeen selkeää ja nopeaa.

Jatkossa nämä löytyvät verkkokaupan hallinnasta nimellä Teemat ja sivut.

Testiryhmän mielestä tämä päivitys on erittäin iso harppaus helpomman käytettävyyden suuntaan. Toivottavasti olet samaa mieltä ja onnistuimme helpottamaan työtäsi.

Verkkokaupan teemat

Verkkokaupan Stockholm, Bella, Milan ja Boutique teemoihin on tehty muutamia korjauksia ja parannuksia. Uudistukset saa käyttöön päivittämällä teeman uuteen versioon. Tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa mielellään päivityksessä.

Palveluhallinta

Yhdistimme aiemmin erillään olleet myyntikanavien, käyttäjätilien ja pakettien hallinnat yhdelle sivulle. Uudelta Palveluhallinta-sivulta näet käytössä olevan paketin ja sen sisällön, kaikki aktiiviset myyntikanavat, irtisanotut myyntikanavat, henkilökunnan käyttäjätilit, käyttäjäryhmät, tilaat uusia myyntikanavia ja käyttäjätilejä sekä päivität paketin tasoa.

Palveluhallinnasta näet yhdellä silmäyksellä käytössä olevat palvelut ja hallitset niitä helposti. Sivu löytyy oikean yläkulman valikosta kohdasta Palveluhallinta.

—–

Laskutus

Finqun uusittu laskutus pyörähtää ensimmäisen kerran käyntiin la 1.12. Se koskee noin 20% kauppiaista, jotka saavat tämän ensimmäisen kuukausilaskun. Loput liittyvät uuden laskutuksen piiriin vähitellen, kunhan käynnissä olevat ja tilatut myyntikanavien laskutusjaksot ovat ensin päättyneet. Käytännössä jos nykyinen laskutusjakso on voimassa esimerkiksi 5.12. saakka, saapuu ensimmäinen kuukausilasku 1.1.2019, ja se koskee aikaväliä 6.-31.12.2018.

Joulukuusta lähtien palvelut, tapahtumat ja arvion seuraavasta kuukausilaskun summasta näkee reaaliajassa laskutus-sivulta. Tällä tavalla laskutus on hyvin läpinäkyvää ja pysyt ajan tasalla kustannuksista.

Julkaisemme samalla uuden maksusivun helpottamaan laskun maksua. Jatkossa maksuun ei enää vaadita kirjautumista Finqun hallintaan, sillä maksusivulle pääsee simppelisti salatun linkin kautta. Linkin jakamalla voi esimerkiksi kirjanpitäjä hoitaa laskun maksun helposti.

Mahdollinen vanhalle maksutilille jäänyt saldo hyvitetään automaattisesti tulevissa kuukausilaskuissa. Vanhan sisäisen maksutilin tapahtumiin pääsee vielä hetken aikaa sivun alalaidassa olevan linkin kautta. Kirjanpitoon tarvittavat vanhat kuitit ja tositteet on hyvä tulostaa ja ladata talteen hyvissä ajoin.

—–

Ensisijaiset maksutavat

Jatkossa myyntiä kannattaa ohjata ensisijaisten maksutapojen kautta tapahtuvaksi, koska tällä tavalla alustan käyttäminen on kaikista edullisinta. Ensisijaiset maksutavat ovat suuntaamme kuluttomia ja ne sisältävät laajan liitoksen alustaan sekä syvän yhteistyön palveluntarjoajan kanssa. Muut maksutavat sisältävät normaalin liitoksen ja niissä on paketin mukaan vaihtuva 0,2% – 0,9% provisio.

Ensisijaisia maksutapoja ovat Klarna Checkout (tulossa), Klarna LaskuKlarna ErämaksuCheckout Finland ja MASH. Kun haluat Checkout Finlandin maksutavat käyttöösi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tilaamme valitsemasi paketin puolestasi.

—–

Klarna Checkout

Keväästä lähtien työn alla ollut Klarna Checkout on teknisesti valmis ja palvelu on tällä hetkellä pilotoinnissa valituilla verkkokaupoilla. Pilotointi valmistuu seuraavien kuukausien aikana ja sen jälkeen palvelu tulee kaikkien Finqun kauppiaiden saataville.

Finqun kauppiaat ovat tiettävästi ensimmäisten joukossa maailmassa, jotka pääsee käyttämään tätä uudistettua kolmannen sukupolven Klarna Checkouttia. Uusi Klarna Checkout on mm. vanhaa kattavampi ja toimii automaattisesti ulkomaille myynnissä. Tuki maksamiselle tulee ulottumaan reilusti yli 100 maahan, jolloin muita maksutapoja ei välttämättä tarvita ulkomaille myyntiin. Kustannukset kauppiaalle ovat myös näillä näkymin edullisempia vanhaan versioon verrattuna.

Yhdistimme Klarna Checkoutin saumattomasti yhteen Finqun tilaushallinnan kanssa. Se tarkoittaa mahdollisimman helppoa myymistä kauppiaalle. Kaikki tilauksen käsittelyn, muokkauksen, laskujen aktivoinnin, tuotepalautusten ja rahapalautusten muutokset tehdään suoraan Finqun tilaushallinnasta. Nämä muutokset päivittyvät reaaliajassa Klarnan järjestelmiin ja tiedot pysyvät automaattisesti synkronoituna. Varsinkin suurilla tilausmäärillä tämä voi säästää huomattavasti mm. kauppiaan aikaa.

Kerromme näistä asioista vielä tarkemmin lisää, kun pääsemme pilotoinnissa eteenpäin ja Klarna Checkoutin julkaisu lähestyy.

—–

Finqussa myös tämä kehitystyö ja ohjelmistopäivitys kuuluvat automaattisesti alustan kuukausihintaan. Kaikki tekniikka hoidetaan puolestasi ja selustasi on turvattu. Enemmän myyntiä. Vähemmän vaivaa.

Kiitos, että käytät Finqua.

Terveisin
Finqun tiimi